Tokenlerinizi Talep Edebilirsiniz! Polkadot’un Kusama’sına Rakip Çıkıyor!

2 years ago 80

16 Kasım tarihinde duyurulan hazırlık ağı nihayet başlatıldı. Stake yapan kullanıcılar tokenlerini talep edebilir. Geçtiğimiz yıl IOTA tarafından duyurulan Shimmer artık resmen yayında. Polkadot’un kanarya ağı Kusama’ya benzetebileceğimiz bu adım daha fazla yazılımcının IOTA üzerinde uygulama geliştirmesine katkı sağlayacak. Böylece IOTA yıllardır hedeflediği büyümeye odaklanabilecek. Detaylar habetimizde.

IOTA Shimmer

Shimmer, IOTA yükseltmeleri için hazırlama ağıdır. Varlıkların yerel olarak birinci katmanda tokenize edilmesini kolaylaştırır. SMR tokenleri IOTA stakerları tarafından talep edilebiliyor. Shimmer (SMR) yazı hazırlandığı sırada 0,045 dolardan alıcı buluyor ve 24 saatlik işlem hacmi yaklaşık 1 milyon dolardır. IoT (nesnelerin interneti) blockchain’i olmak için çalışan IOTA gelişimini hızlandırmak için Shimmer ağının lansmanını ilk duyurunun üzerinden yaklaşık 11 ay geçtikten sonra yaptı.

IOTA'nın DAG blockchain’inin bir uzantısı olarak doğan Shimmer şimdilik IOTA 2.0 yükseltmesi gibi ürün güncellemelerini test edilmesi için kullanılacak. Kusama ağının Polkadot’a sağladığı faydaları hepimiz tecrübe ettik. Eğer Shimmer benzer bir performans gösterirse IOTA fiyatının orta ve uzun vadede arttığını görebiliriz.

Shimmer (SMR) Token Nedir?

Şimdilik sadece 1 borsada işlem gören altcoinin borsalar tarafından listelenmeye başlanmasıyla mevcut 0,04 dolarlık fiyatın hızla arttığı görülebilir. Shimmer, stablecoinlerden NFT’lere kadar her şeyi Katman 1'de ücretsiz olarak tokenize etmek için kullanılacak. Shimmer'ın akıllı sözleşme yürütme katmanı ayrıca tam EVM (Ethereum Sanal Makinesi) uyumluluğu içerir. ShimmerEVM, birkaç hafta içinde ağda piyasaya sürülecek. olkadot'un ana ağda yayınlanmadan önce dApp'leri ve akıllı sözleşmeleri dağıtmak için kullanılan kanarya ağı Kusama'ya benzer şekilde çalışacak olan Shimmer henüz yolun çok daha başında.

Shimmer UTXO tabanlı defter, ölçeklenebilirlik konusunda oldukça başarılı ve 5 saniyelik kesinlik süresine sahiptir. Sıfır işlem ücreti de önemli bir avantajıdır. Üç aylık süreçte stake yapan kullanıcılara dağıtılan 1,8 SMR token şimdiden talep edilmeye başlandı. Beş yıl önce en büyük 10 kripto para arasında yer alan IOTA bugün 58’inci sırada ve 830 milyon dolar piyasa değerine sahip. Atılan son adımın IOTA’yı eski günlerine taşıyıp taşıyamayacağını ise zaman gösterecek.

Read Entire Article