Ton Vays’ten Korkutan Tablo: Bitcoin’de Düşüş Derinleşecek Mi?

2 years ago 92

Kripto para piyasasında yaşanan bir miktar yükselişi yeniden bir düşüş dalgası takip ediyor. Piyasanın popüler analistlerinden olan Tone Vays de Bitcoin’in (BTC) son fiyat hareketinin cesaret verici olmadığını ifade ediyor.

Bitcoin Yorumları

Vays yorumlarına haftalık mumlarla başlıyor ve “Bu kötü  görünümlü bir mum. Her şey yeni bir düşük kapanışla kötü görünmeye başlıyor. Haftalık seviyede yeni bir dip kapanış çok kötü.” ifadelerini kullanıyor. Ayrıca Vays’e göre haftalık düşüş, geçtiğimiz haftanın en düşük seviyesinin de altında ve bu durum görünenden daha kötü bir senaryoya işaret ediyor olabilir.

Bunlara ek olarak Vays, iki hareketli ortalamanın momentumunu takip eden Moving Average Convergence Divergence (MACD) göstergesine de değiniyor ve bahsi geçen göstergenin hiç de iyi sinyaller vermediğini ifade ediyor.

Öte yandan Vays, fiyat hareketlerinin hızını ve değişimini ölçen Göreceli Güç Endeksi (RSI) verilerini de inceliyor. Bu noktada RSI, 70 üzerinde iken aşırı alım ve 30’un altındayken de aşırı satış bölgesinde olduğumuzun kabul edildiğini belirtmekte fayda var.

Vays konuyla ilgili olarak, “Haftalık grafikteki RSI, olabileceğinden daha düşük. Bu, RSI'da tüm zamanların en düşük seviyesi olabilir, bu iyi değil.” sözlerini kullanıyor. Dolayısıyla Vays tüm göstergeler ile birlikte daha düşük seviyelerin gelebileceğini düşünüyor.

Bitcoin Fiyatı

Lider kripto para birimi 18.000 doların altına gerilediği 18 Haziran sonrasında bir yükseliş eğilimi sergiledi ve fiyat 22.000 dolar üzerini gördü. Ancak son birkaç gündür BTC’de yeniden düşüş hareketleri görüyor ve fiyat yeniden 20.000 dolar altına gerilemiş durumda. Yazının kaleme alındığı sırada BTC’nin 19.000 dolarlık seviyeyi korumaya çalıştığı görülüyor. Eğer Vays’in tahminleri gerçekleşirse BTC 18.000 dolarlık seviyeyi bir kez daha test edebilir.

Read Entire Article