Trilyon Dolarlık Şirketin Yöneticisinden Ucuz Bitcoin (BTC) Açıklaması

2 years ago 86

Temmuz ayının başından bu yana geçen 45 gün içinde, Bitcoin (BTC) ve kripto para piyasalarının geri kalanı güçlü bir yükseliş kaydetti. Bitcoin şu anda 24 bin dolarda güçlü bir dirençle karşı karşıya ve bir süredir bu direnci kırma mücadelesi verirken trilyonlarca dolarlık varlığı yöneten Fidelity'nin yöneticisinden ucuz Bitcoin açıklaması geldi.

Bitcoin Fiyatı

Yönetimi altında trilyonlarca dolarlık varlık bulunan Fidelity'nin Global Makro Direktörü Jurrien Timmer, BTC benimseme eğrisi tezine göre Bitcoin'in şu anda "ucuz" olduğuna inandığını söyledi. Timmer, Bitcoin'in fiyat-ağ oranının 2014 seviyelerine geri döndüğünü belirterek, ağın fiyat gerileme eğrisine uygun olarak büyümeye devam ettiğinin altını çizdi.

Fidelity yöneticisi konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Benim için ana nüans, benimseme eğrisinin gösterdiği eğilim. İster cep telefonu eğrisini ister internet eğrisini proxy olarak kullanalım, Bitcoin'in fiyatı gerçek ve öngörülen ağ büyüme eğrisinin altında seyrediyor. Bu eğri, Bitcoin fiyatı için temel bir dayanak noktası sağlamaktadır." ifadelerini kullandı.

Bitcoin ve Altın Karşılaştırması

Timmer, Bitcoin'in değerli sarı metal altın ile karşılaştırılacak olması durumunda Bitcoin/altın oranına bakmanın önemli olacağını söyledi. Ayrıca, son satışların son yıllarda en fazla aşırı satım koşullarını oluşturduğunu da ekleyerek "Teknik olarak, son satışlar yılların en büyük aşırı satım durumuna neden oldu (eğilimden standart sapmaların sayısı olarak ölçülür)." dedi.

Timmer'ın işaret ettiği ilginç bir gerçek, uzun vadeli Bitcoin yatırımcılarının yüzdesinin önemli ölçüde artması. 10 yıllık bir grafikte uzun vadeli Bitcoin yatırımcılarının yüzdesi yüzde 13'ün üzerine çıkmış durumda.

Bitcoin ve Ethereum Karşılaştırması

Bitcoin ve Ethereum ağları arasında da doğrudan bir karşılaştırma yapan Timmer, ETH'nin çok daha hızlı büyüdüğüne dikkat çekti. Ayrıca, ETH'nin daha yüksek bir fiyat-ağ oranına sahip olduğu için yeterince ödüllendirilmediğini de ekledi. Ancak, ETH'nin yeterince ödüllendirilmemesinin nedeninin Ethereum Blockchain'inin Bitcoin Blockchain'ine kıyasla daha az merkeziyetsiz olmasını işaret ederek şunları söyledi:

Belki de Ethereum'da The Merge sürecine girdikçe bunun bir kısmı değişecek. Dört yıl önceki Ethereum ve Bitcoin fiyat grafiği, kripto para kışının sona erdiğini göstermeye devam ediyor.

Read Entire Article