Tron (TRX) CEO’sundan İlginç Bitcoin ve Tesla Yorumu: Sonunda!

2 years ago 86

İşler Kızışıyor! Elon Musk'tan Sonra Justin Sun da Olaya Dahil Oldu

Açıklanan son kazanç raporuna göre, Tesla elindeki Bitcoin’lerin (BTC) %75’ini sattı. Şirket yaklaşık 936 milyon dolarlık BTC sattı.

Piyasa, Ağır Bir Yükten Kurtuldu

Bitcoin, bu gelişmenin ardından 23.000 doların altına düştü. Satışların tahmini 29.000 dolar seviyesinde yapıldığı düşünülüyor. Tesla CEO'su Elon Musk, Nisan ayında Şanghay fabrikasının kapatılması nedeniyle nakit pozisyonlarını en üst düzeye çıkarmanın önemli olduğunu söylemişti. Birçoğu Tesla'nın Bitcoin satışının BTC fiyatı üzerinde baskı yaratabileceğine inanırken, Tron'un kurucusu Justin Sun bunun Bitcoin yatırımcıları için harika bir haber olabileceğine inanıyor. Sun, Tesla'nın Bitcoin satışının neden Bitcoin ekosistemi için olumlu bir gelişme olduğunu üç maddede şöyle açıkladı :

Bitcoin yatırımcıları artık Tesla'nın BTC'lerini satıp satmayacağı endişesinden kurtuldu. Bu belirsizlik, piyasaya olumsuz etki ediyordu.  Tesla'nın yaklaşık 1 milyar dolar değerinde BTC satması, tüm büyük şirketlere Bitcoin'in likiditesini gösteriyor. Tesla, hala Bitcoin tutuyor ve uzun vadede tekrar alım yapabilir.

Tesla'nın BTC'lerini sattığı haberi kesinlikle BTC üzerinde bir miktar baskı yarattı. Çarşamba günü, BTC  24.000 doları aştı. Ancak BTC, an itibariyle 23.000 doların altına düştü ve 200 haftalık hareketli ortalaması olan 22.800 dolara yakın işlem görüyor. Son birkaç hafta içinde, 200 haftalık hareketli ortalama, Bitcoin için büyük bir direnç görevi gördü. Bununla birlikte, BTC'nin bu haftalık kapanış seviyelerini sürdürüp sürdüremeyeceğini görmek ilginç olacak. Popüler kripto piyasası analisti Rekt Capital şu noktayı vurguladı:

  BTC, 200 haftalık hareketli ortalamanın %6 üzerinde. 200 haftalık hareketli ortalamayı destek olarak geri almak için, BTC'nin 22800 doların üzerinde haftalık kapanış yapması gerekiyor.

Tesla, Tekrar Bitcoin Alır mı?

Elon Musk, Bitcoin satışının şirket tarafından alınan kesin ve katı bir karar  olarak görülmemesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Tesla'nın "gelecekte Bitcoin varlıklarını artırmaya kesinlikle açık olacağını" da sözlerine ekledi. Ancak, küresel makro ortamdaki mevcut belirsizlik göz önüne alındığında, bunun yakın zamanda gerçekleşmesi olası değil. İlginç bir şekilde Tesla, sahip olduğu Dogecoin'lerin hiçbirini satmadı.

PlanB, Rekt Capital ve Michaël van de Poppe önde gelen analitler daha önce Bitcoin'in 22.800 seviyesinin üzerinde kalması durumunda rallisini onaylayacağını belirtmişti. Bitcoin fiyatı ay sonunda 22.800 doların üzerinde kapanırsa, BTC 28.000 doların üzerine çıkabilir. Bi

Read Entire Article