Tron (TRX)’un Geleceği Var Mı? Fiyat ve Performans Analizi!

2 years ago 92

Justin Sun sebebiyle Tron hep gündemde kalmayı başardı. Kriptonun en kaotik günlerinde bile Sun, attığı adımlarla adından söz ettirdi. Henüz kendi stablecoinini çıkarmışken TerraUSD krizi patladı ve süreci başarıyla yöneten SUN, Tron’un minimum zararla savaştan çıkmasını sağladı. Peki TRX’in geleceği var mı?

Tron (TRX)

Kurucu Justin Sun yıllardır tartışmaların odağında bir isim oldu. Hakkındaki olumsuz iddiaları ve kripto topluluğunun çoğunu rahatsız eden tavırlarını bir kenara bırakırsak Tron oldukça iyi performans gösteriyor. Yazı hazırlandığı sırada 0,0687 dolardan alıcı bulan TRX en büyük 20 kripto para arasında 17’nci sırada yer alıyor. Piyasa değeri son 24 saatte %30 düştü fakat fiyatı dünle neredeyse aynı kaldı.

Erken dönem TRX yatırımcıları veya en azından popüler olduktan bir süre sonra yatırım yapanlar şimdilik eski ATH seviyesini göremediği için zararda. 2018 Ocak ayında TRX 0,3 dolara kadar tırmanıp tüm zamanların en yüksek seviyesini belirlemişti. Birkaç gün içinde birkaç kat değerlenen fiyat herkesi heyecanlandırdı. O günleri hatırlayanlar yükselişin sonrasında gelen hızlı düşüşü halen unutamadı. Yine de bugünkü fiyatıyla TRX dip seviyesinden %3500 yukarıda yer alıyor.

TRX’in Geleceği Var Mı?

Bildirildiğine göre, son zamanlarda TRON'daki toplam hesap sayısı 104,8 milyona, toplam işlem sayısı ise 3,61 milyara ulaştı. TRON, ağın performansından önemli verileri vurgulayan haftalık güncellemeleri hakkında bir rapor yayınladı. Rapor, TRON'daki TVL'nin temmuz sonunda 11,3 milyar dolara ulaştığını ortaya koydu. Ayrıca son rapora göre TRON ağında 4.050 ayrı dApp bulunuyor. Tron Scan tarafından yapılan paylaşıma gören tüm bu veriler ışığında Tron, TVL yönünden en büyük üçüncü blockchain oldu.

Raporda ayrıca JustLend DAO'nun blockchain güvenlik şirketi CertiK tarafından yapılan güvenlik denetiminden geçtiği belirtildi. Hatta DAO, TVL tarafından CryptoDiffers'ın En İyi 15 DeFi projesinde ilk beşte yer aldı.

TRX'in RSI değeri tarafsız bölgede kaldı ancak iyileşme belirtileri gösteriyor. Bu göstergeler, TRON'u kripto pazarında gelişen bir ekosistem olarak konumlandırmaya devam ediyor. Justin Sun, tartışmalı bir isim olsa da çıkardıkları stablecoin iflas eden TerraUSD’ye fazlasıyla benzese de veriler ağın büyüdüğünü gösteriyor. Yine de yatırımcıların temkinli hareket ederek tüm hayallerini TRX üzerinden kurmaması mantıklı olandır.

Read Entire Article