Tüm Dünya Bu Açıklamayı Bekliyordu! Ünlü CEO Müjdeyi Verdi! Bitcoin’e Hayırlı Olsun!

1 year ago 65

Bitcoin (BTC) 23.000 dolar seviyesini geçmeyi başarırken, uluslararası yatırım bankası Morgan Stanley'ın CEO'su James Gorman kritik açıklamalar yaptı.

Morgan Stanley CEO: 'Enflasyon, Zirveye Ulaştı'

Morgan Stanley'ın CEO'su James Gorman, son zamanlarda ekonomi için "gerçekten önemli" olan iki değişiklik meydana geldiğini söyledi. James Gorman, İsviçre'nin Davos kentinde CNBC ile yaptığı röportajda ABD ekonomisini ve Çin'in ABD ile ilişkilerini ele aldı. Yöneticiye göre, küresel çapta son zamanlarda gerçekten önemli olan iki şey değişti. Birincisi Fed'in para politikası sayesinde enflasyonu düşürme yolunda başarılı adımların atılması. Bu, enflasyonun zirveye ulaştığı anlamına geliyor. İkincisi ise Çin'in son ekonomik politikaları ilgili. Morgan Stanley CEO'su, "Enflasyon rakamları daha iyi" dedi ve enflasyonun zirve yaptığının artık bir soru değil somut bir gerçek olduğunu vurguladı.

Uzmana göre, bundan sonraki asıl mesele, Federal Rezerv'in %2'lik enflasyon hedefine ulaşıp ulaşamayacağı ve "%3, %4 civarında istikrar sağlamaya karşı %2'ye ulaşmak için ne kadar çabalayacakları.  Fed'in faiz artırımına ilişkin olarak Gorman, “75 baz puanlık bir yoldaydık. Daha sonra hızla 50'ye geçtik. Bir sonraki Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında, Fed'in oranları 25 baz puan artırmasını bekliyor: 25, ardından 25 ve ardından bir duraklama yaptıklarını görebiliyordum. Demek istediğim, bu en olası senaryo.'' ifadesini kullandı.

'Çin ve ABD Arasındaki Buzlar Eriyor!'

Gorman, son dönemde yaşanan bir diğer önemli değişikliğin Çin ile ilgili olduğunu açıkladı. Uzmana göre, Çin ekonomisinin yeniden açılması ve ABD ile ilişkilerin normale dönmedi tedarik zincirindeki istikrar için oldukça önemli. Morgan Stanley CEO'su, ABD ve Çin arasındaki buzların erimesinin ekonomik olarak dönüm noktası olduğunu belirtti.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, iki ülke arasındaki ilişkileri artırmak ve küresel zorlukları ele almak için birlikte çalışma çabalarının bir parçası olara Çarşamba günü Çin Başbakan Yardımcısı Liu He ile bir araya geldi. Geçen yıl Kasım ayında Başkan Joe Biden ve Başkan Xi Jinping de Bali'de bir araya gelmişti. Ancak, iki ülke arasında devam eden ticaret savaşları küresel ekonomi için risk tehdit ediyordu.  Uzmanlara göre, enflasyonun zirveye ulaşması ve Çin ile ABD arasındaki gerginliğin giderilmesi Bitcoin için önemli bir gelişme. Bu durum, BTC fiyatını direkt ve dolaylı olarak olumlu etkileyecektir.

Read Entire Article