Tüm Kripto Paralardaki En İlgi Çekici Grafik! Will Clemente Müjdeyi Verdi!

2 years ago 92

Kripto para topluluğu tarafından yakından takip edilen popüler analist önemli açıklamalarda bulundu. Bitcoin yazı hazırlandığı sırada 23.500 dolar seviyelerinde alıcı buluyor. Yükselişi tetikleyen önemli gelişme ise İngiltere’den son gelen açıklamalar oldu. Açıklamaya göre Birleşik Krallık kripto paralar için önemli bir yasal zemin oluşturacak.

Kripto Paralar Yükselecek Mi?

Yarım milyonu aşkı takipçisiyle kritik bir grafik paylaşan Will Clemente önemli bir detaya dikkat çekiyor. Ona göre Bitcoin (BTC) piyasa değerinin, kenarda kalan Tether (USDT) ve USD Coin (USDC) miktarıyla bağlantısı son derece önemlidir. Clemente'in grafiği, Bitcoin fiyatındaki hareket ile kenara alınan Stablecoinler arasında bir korelasyon var. Buna göre Bitcoin ve onun öncülüğünde altcoinler hızlı bir toparlanma yaşayabilir.

Will şunları söyledi;

“Bence bu kriptodaki en ilgi çekici tablo bu, piyasa katılımcıları son ralliyi daha da ileri taşımak zorundadır.”

Analist ayrıca BTC'nin Temmuz ayında ilk kez kritik 200 haftalık hareketli ortalamayı (200WMA) geri kazandığını söyledi. Buna göre Bitcoin fiyatı daha iyi seviyelere gitmek için hazırlanıyor.

Bitcoin (BTC)

Clemente daha sonra BTC'nin her düşüşten sonra 200WMA'nın gerisinde kalma geçmişine sahip olduğunu söyledi. Yatırımcılara yaptığı açıklamayla umut veren Will tam olarak şunları söyledi;

“Bitcoin, 200 günlük hareketli ortalamasının yalnızca birkaç kez (<%2) bu kadar altında kaldı, bunların her biri şu anda satın almak için korkutucu görünüyordu, ancak geriye dönüp bakıldığında cesur davrananla ciddi miktarda para kazandı.”

İngiltere’nin çiçeği burnunda Maliye bakanı son yaptığı açıklamada yarın yayınlanacak piyasa yasasının kripto paralara güvenli biçimde yatırım yapma olanağı sunacağını söyledi. Bu haberin ardından Bitcoin 23.700 dolara kadar yükseldi. Ayrıca ABD hisse senedi piyasaları yazı hazırlandığı sırada günü %3’lük ortalama artışla kapattı. Haftaya yapılacak olan FED toplantısında yapılacak açıklamaların piyasaları bir nebze rahatlatması ve risk pazarının daha da değer kazanması umuluyor. Euro’nun dolar karşısında ciddi oranda değer kaybetmesi ABD için önemli bir sorun ve doların daha da değerlenmesini engellemek zorunda kalabilirler.

Bitcoin ve kripto paralar için en kötü geride kalmış olabilir mi? Bunu önümüzdeki hafta Perşembe günü akşamı FED açıklamaları tam olarak fiyatlandıktan sonra göreceğiz.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article