Türk NFT Sanatçısı Murat Pak’tan Önemli Bir NFT Koleksiyonu Geliyor! 

2 years ago 94

Geçtiğimiz yıl “Merge” adlı NFT’si rekor rakama satılan NFT sanatçısı Murat Pak, yine ses getirecek bir proje ile meraklıların karşısına çıkıyor. Pak’ın yeni NFT koleksiyonu için WikiLeaks ile ortaklığa vardığı biliniyor.

Yeni Koleksiyonun Teması

Pak’ın üzerinde çalıştığı NFT projesinin adı “Censored” ve teması da “iletişim özgürlüğü” olacak. Yapılan açıklamalara göre NFT koleksiyonu tutuklu gazeteci Julian Assange’ın serbest bırakılması için kullanıcılara sunulacak.

Bilindiği gibi WikiLeaks’in kurucusu olan Assange, daha önce pek çok önemli belgeyi kamuoyu ile paylaştığı ile tutuklanmıştı. Assange bu noktada sergilediği gazetecilik görevini, “bilimsel gazetecilik” olarak nitelendiriliyor ve o dönemde paylaştığı belgeler birçok önemli isimle ilgili bilgileri ifşa etmişti.

Bunun yanında NFT projesinin iki bölümden oluşacağı ifade ediliyor: Dynamic 1/1 ve Dynamic open edition. Ayrıca yapılan açıklamalara göre, NFT’ler 7 Şubat’ta piyasaya sürülecek.

NFT Koleksiyonu İle İlgili Detaylar

Aslında henüz koleksiyon ile ilgili çok fazla detay bulunmuyor. Ancak WikiLeaks bu işbirliğini Twitter aracılığı ile ve “One Thousand” başlığı ile paylaştı. Dolayısıyla koleksiyon ile ilgili diğer detayların ilerleyen günlerde gelmesi bekleniyor.

Bunun yanında Pak, 90 milyon doların üzerinde bir kama alıcı bulan Merge adlı NFT’si ile oldukça büyük ses getirmişti. Bu sebeple Pak’ın NFT’lere yaklaşımı, Assange’ın gazeteciliğe yaklaşımı ile birleştiğinde heyecan verici bir koleksiyonun ortaya çıkması bekleniyor.

Read Entire Article