Türkiye’deki Bu Üniversite Bir İlke İmza Atarak NFT Sektörüne Giriş Yaptı

2 years ago 213
Türkiye'deki Bu Üniversite Bir İlke İmza Atarak NFT Sektörüne Giriş Yaptı

Değiştirilemez Token‘ların (NFT) yaygınlaşmasıyla birlikte NFT‘ler pek çok alanda karşımıza çıkmaya başladı. Öyle ki geçtiğimiz günlerde NFT’ler eğitim alanında da yer buldu.

NFT’lerin eğitim alanında yer almaya devam ederken, Türkiye‘deki bir üniversite NFT sektöründe bir ilke imza attı.

Bartın Üniversitesi NFT Sektörüne Giriş Yaptı

Dünyanın artık bu alana yönelmesiyle birlikte dijital varlıklar hayatımızın her alanında karşımıza çıkmaya başladı ve bu alanlardan bir tanesi de eğitim alanı oldu.

Öyle ki geçtiğimiz günlerde bir kaç üniversite NFT alanında attığı adımları duyururken, Bartın Üniversitesi de dünyada bir ilki gerçekleştirerek bu alana giriş yaptı.

Bartın Üniversitesi, NFT sektörüne giriş yaptıklarını resmi Twitter hesabından şu sözlerle duyurdu;

“Üniversitemiz, attığı bu adımla birlikte kripto varlıklarla birlikte hayatımıza giren NFT (Non-Fungible Token) dünyasına Türkiye’den kurumsal anlamda giren ilk üniversite oldu.”

30’dan Fazla Dijital Kart Koleksiyonu Yayınlandı

Bartın Üniversitesi, gerçekleştirdiği bu hamle ile birlikte bir NFT platformunda bilime yön veren Türk-İslam bilim insanlarının biyografilerinin anlatıldığı 30’u aşkın dijital kart koleksiyonu yayına alındı.

Bartın Üniversitesi, böylelikle son dönemde kripto varlıklarla birlikte dünya gündeminde ilk sıralarda yer alan (Non-Fungible Token) NFT dünyasına ilk adımını attığını duyurmuş oldu.

Dünyanın önde gelen NFT alım satım platformu OpenSea üzerinde oluşturulan kurumsal hesabından bilime yön veren Türk-İslam bilim insanlarının biyografilerinin anlatıldığı 30’u aşkın karttan oluşan dijital koleksiyonu paylaşan Bartın Üniversitesi, böylece kurumsal olarak blok zinciri üzerinden dijital eserlerine sertifika alan ülkemizdeki ilk üniversite oldu.

Üniversite tarafından yapılan açıklamalara göre, yaklaşık  2 yıl süren titiz bir çalışmanın sonucunda hazırlanan ve yayınlanan dijital NFT kartlarında tarihe yön veren Türk-İslam âleminden modern kimyanın kurucusu Câbir bin Hayyân’dan, Avrupalılara ilham veren Farabi’ye, çağları aşan deha El-Bîrûnî’ye, sibernetiğin kurucusu El-Cezerî’den, bilginin amirali Pîrî Reis’e, İslam, Bilim Tarihi araştırmacısı Fuat Sezgin’e ve Nobel ödüllü bilim insanımız Aziz Sancar’a kadar 30 aşkın Türk-İslam bilim insanının ilham veren hayat hikâyeleri, bilime ve insanlığa sunduğu katkılar ve önemli eserleri yer alıyor.

Read Entire Article