Türkiye İlk 5’te! Kapsamlı Kripto Para Raporu!

1 year ago 74

Ülkemizde kripto paralar kesinlikle popüler ancak kriptoya bizden daha meraklı ülkeler de var. Bazı ortak yönlerimiz var. Son raporun detaylarını gördüğünüzde siz de bazı ortak yönleri hemen fark edeceksiniz. Türkiye dünya ortalamanın neredeyse iki katına ulaştı. İnternet kullanıcılarının çoğu kripto paralara fazlasıyla meraklı. İşte raporun detayları.

Kripto Para Raporu

Digital 2022 raporu “we are social” tarafından yayınlandı. Kripto paralara da bu raporda önemli bir yer ayrıldı. Kripto paralara sahip kullanıcıların sayısı son 1 yılda %37,8 oranında arttı. Bu eriyen kripto para piyasalarına rağmen istikrarlı büyümenin devam ettiğini gösteriyor. Ayrıca NFT gibi yeni alanlar kripto paralara ilgi duymayan insanları da buraya çekti. Dünya ortalaması her 10 internet kullanıcısından 1’inin kripto para aldığını gösteriyor. Tayland ise dünya ortalamasının çok daha üzerinde ve her 100 kişiden 20,1’i kripto para alıyor. Bu rapor 16-64 yaş arasını kapsıyor.

Yukarıda gördüğünüz gibi Türkiye beşinci sırada ve ilk dörtte enflasyonla mücadele eden diğer ülkeler yer alıyor. Bizden sonra ise Arjantin, Endonezya ve Brezilya var. Gelişmekte olan ülkelerdeki artan kripto para ilgisinin temelinde enflasyon var diyebiliriz. Raporu yayınlayan şirkette bu konuya Türkiye örneği üzerinden değiniyor ve şunları söylüyor;

“Örneğin, yerel liranın geçtiğimiz yıl ABD doları karşısında değerinin yaklaşık yarısını kaybettiği Türkiye'de kripto para birimi sahipliği son on iki ayda neredeyse iki katına (yüzde 86) çıkarak yüzde 10'dan yüzde 18,6'ya yükseldi.”

Kripto Paraların Benimsenmesi

Rapora göre şimdilik "kripto" sahipliği hala büyük ölçüde erkeklerin elinde ve yaşlı kitleler de yeterince temsil edilmiyor. Bugün 55-64 yaş arası 20 internet kullanıcısından 1'inden daha azı herhangi bir kripto para birimine sahiptir ve bu bulgunun dijital para birimlerinin potansiyelini araştıran politika yapıcılar için önemli etkileri olabilir. Nitekim Güney Kore seçimlerinde bunu gördük ve kripto paraları desteleyen cephe seçimi kazandı. Özellikle düşük farklarla seçimlerin kazanıldığı ülkelerde siyasiler için kripto yanlılığı büyük bir avantaj.

Kripto paraların gençler tarafından yoğun olarak benimseniyor olması büyüme trendinin istikrarla devam edeceğine dair iyi niyetleri desteklediğini söylemeliyim.

Read Entire Article