Türkiye’nin Önde Gelen Teknoloji Üreticisinden Önemli Adım! Metaverse Mağazasını Duyurdu

2 years ago 125
Türkiye'nin Önde Gelen Teknoloji Üreticisinden Önemli Adımı! Metaverse Mağazasını Duyurdu

Metaverse kavramının günümüzde çok farklı bir alana evrilmesiyle birlikte pek çok şirket bu alanda adımlar atmaya başladı. Öyle ki bu kez Türkiye’nin önde gelen teknoloji üreticilerinden biri, Metaverse adımını duyurdu. İşte detaylar…

Vestel, İlk Metaverse Mağazasını Açıyor

Günümüzde pek çok kişi ve şirket Metaverse evreninde yerini almak için çalışmalara başladı bile. Son zamanlarda Gucci, l’Oreal ve YouTube gibi dev şirketler bu alanda yer almak için çalışmalar başlattığını açıkladı.

Bugün ise bu dev markalar arasında Türkiye’nin önde gelen endüstri markalarından biri eklendi. Öyle ki Vestel CEO’su geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklama ile birlikte yakın bir tarihte Metaverse‘deki ilk mağazalarını açacaklarını duyurdu.

Vestel CEO’su Turan Erdoğan, konuya yönelik yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

“Akıllı teknolojiler Vestel’i Vestel yapan en önemli bileşenlerden biri. Teknolojiyi dünyayı daha iyi bir yer haline getirme amacıyla kullanıyoruz. Akıllı teknolojilerin yaygınlaşmasıyla akıllı şehirler ve akıllı evlerin arttığı, eğitime uzaktan erişimle fırsat eşitliğinin sağlandığı, sanal gerçekliğin iş dünyasına yön verdiği, yapay zekânın hayatımızın önemli bir parçası olacağı bir gelecek bizi bekliyor ve bu gelecek hiç de uzak değil. Vestel olarak bu geleceğe hazırlanıyoruz. Şimdi de somut bir adım atarak yeni dijital evren Metaverse evreninde ilk Vestel mağazamızın açılışını yapacağız”

Vestel bu adımı ile birlikte metaverse ekosistemine giriş yapan son şirket oldu. Vestel’in yatırım alanları içinde ‘IoT, Artırılmış Gerçeklik ve Yapay Zeka’, uzun zamandır önemli bir yer tutuyor. Bu alanlardaki yetkinlikleriyle Vestel karanlık fabrika uygulamalarından 3D Printing’e, kendinden sürüşlü yönlendirilmemiş taşıma araçlarından robot ve robot iş birliklerine uzanan geniş bir perspektifte dijital faaliyetlerini sürdürüyor.

Şirket ayrıca, Vestel Ventures aracılığıyla doğrudan Artırılmış Gerçeklik alanında faaliyet gösteren bir şirkete yatırım yaparak bu alana verdiği önemi bir kez daha ortaya koydu.

“Değişime Öncülük Etmeye Devam Ediyoruz”

Vestel CEO’su Turan Erdoğan, Türkiye’nin en değerli markalarından olan Vestel‘in dünyada değişen teknolojiye ayak uydurmak için çalışmalarına büyük bir hızla devam ettiğini belirtti ve şöyle söyledi;

“Dünyamız büyük bir hızla değişiyor. Bu değişime ayak uyduran değil, en hızlı şekilde adapte olan, büyük bir çoğunluğuna öncülük eden bir marka olarak değişime öncülük etme rolümüzü dijital evrende varoluşla destekleyeceğiz.”

Read Entire Article