Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Önemli Metaverse Açıklaması

2 years ago 86

NFT ve metaverseler gün geçtikte daha çok benimseniyor ve popülaritesi artıyor. Hükümetler de benimsenmesi iyice artan bu dijital varlıkları araştırmaya başlıyor ve faydalı olabilecek alanlarda kullanmayı yaygınlaştırıyor. Bunlara bir örnek de Türkiye’den geliyor. Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bakan yardımcısı Ömer Fatih Sayan, metaverse’ün faydalı alanlarda kullanılabileceğini düşündüğünü ve mutlaka metaverse için araştırma yapılması gerektiğini iletiyor.

Sinyaller Önceden Verilmişti

Özellikle 2021’de popülaritesi giderek artan NFT ve metaverse dünyasının, 2022’de giderek sektör patlaması yaşaması bekleniyor. Metaverse dijital araziler ve oyunlar küresel çapta büyük ilgi görüyor ve yatırım aracı olarak benimseniyor. Bakan yardımcısı Sayan, bu dijital varlıkların ülke için nasıl kullanılacağı için henüz bir açıklama yapmazken, özellikle Ulaştırma ve Altyapı bakanlığı için bahsedilecek olursa uzmanlar, metaverse arazilerinin gündeme gelebileceğini düşünüyor.

Daha önce de AKP hükümeti, metaverse ve kripto para birimleri hakkında bir toplantı düzenlemişti. Hükümet düzeyinde olan bu toplantıda hem finans hem de hukuk anlamında gelişmeler masaya yatırılmıştı ve düzenlemelerin yolda olduğu bildirilmişti.

Gerçekleşen toplantıda bakanlar, AR ve VR üzerinde çokça durmuşlardı ve metaverse hakkında gelişmeler geleceğinin sinyali böylece verilmiş olmuştu. Bilgi ve Teknoloji Bakanlığından bakanların da katıldığı toplantıda, özellikle Türkiye’nin inovasyon gücü ve yeniliklerin nasıl uyarlanabileceği de konu olmuştu. Tüm bunlara ek olarak Lüleburgaz Belediyesine ait Twitter hesabı tarafından yapılan duyuruda, belediye binasının metaverse üzerinde satıldığı da gündeme gelmişti.

Metaverse’ün Benimsenmesi

Metaverse evreni giderek kendi içinde gelişiyor ve daha fazla yatırımcı, oyuncu ve hükümetleri içine çekiyor. Yeni dünya düzeninin vazgeçilmezlerinden olacağı düşünülen bu adım ile hükümetler, ne kadar hızlı davranırlarsa sektörün öncüleri ve ilkleri olabilir. Dolayısıyla hükümetler bu değerli dijital varlıklarla ülkelerin gelişen teknolojinin ardında kalmamasını sağlayabilir. Ayrıca kripto para birimlerinin ve metaverse dünyasının gelişmesi ile hükümetlerin bunu bir hukuk düzeni içerisinde kontrol etme isteği de normal karşılanıyor. Eğer bu dijital değerler yeni bir dünya düzeni oluşturup ana akım haline gelirse uzmanlar, hükümetlerin vergiler, yaptırımlar ve diğer faaliyetlerle mutlaka bu dünyanın içinde olacağına inanıyor.

Read Entire Article