Tutarlı Tahminleri İle Tanınan Analist Açıkladı: Bitcoin (BTC) Boğa Koşusuna Hazır Mı?

2 years ago 100
 Bitcoin (BTC) Boğa Koşusuna Hazır Mı?
Okuma Süresi: 2 Dakika

Hollandalı analist ve BTC Stok Akışı (S2F) modelinin arkasındaki beyinlerden biri olan PlanB, bir kez daha, en düşük fiyat dokunuşunun ardından geleceğine inandığı potansiyel bir Bitcoin boğa piyasasını öngördü.

PlanB, Bitcoin Boğa Koşusunu İşaret Etti

Doğru fiyat tahminleri yapma konusunda bir üne sahip olan ünlü kripto para analisti PlanB, yakın tarihli bir tweet’te, geçtiğimiz yılın Bitcoin boğa piyasasının ikinci aşamasını yılın son ayında umduğunu, ancak boğa piyasasının sonunun 2022’nin ilk çeyreğinde belirgin hale geldiğini açıkladı.

PlanB, yaptığı açıklamaların devamında şu ifadelere yer verdi;

Nisan 2022 zirvesinden bir ayı piyasasına girdik (evet ATH Kasım 2021’di), şimdi bir dip oluşturuyoruz. Ardından yeni bir boğa piyasası başlayacak.

Öte yandan PlanB, mükemmel bir sicile sahip olmamasına rağmen, tahminlerinin şimdiye kadar, özellikle Stok-Akış modelini kullanması nedeniyle genel olarak güvenilir olduğu kanıtlanmıştır.

PlanB, çoğu analist ve yatırımcının havlu attığı 2019’da Bitcoin için 1 trilyon dolarlık bir piyasa değeri öngördü ve ayrıca lider kripto para birimi 2018’deki 17 bin dolarlık zirvesinden 3 bin dolara düştüğü için daha fazla düşüş bekliyordu.

Piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin ise geçtiğimiz yılın şubat ayında 1 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşmayı başardı.

Öte yandan geçtiğimiz yıl Haziran ayında PlanB tarafından bir dizi fiyat tahmini yapıldı: Hollandalı analist 2021 yılının Ekim, Kasım ve Aralık ayı için sırasıyla 63 bin dolar, 98 bin dolar ve 135 bin dolar fiyat tahmininde bulundu. Ancak sadece Ekim ayındaki fiyat tahmini tutarlı oldu.

Mevcut Kripto Düşüşü Bitcoin’i Kurtarmadı

Diğer birkaç analist, Bitcoin için farklı fiyat tahminlerinde bulundu. Geçen yıl, Sussex Üniversitesi’nden Carol Alexander, BTC’nin 2022’de 10 bin dolara kadar düşmesinin beklendiğini belirtti.

Blockchain ve Cryptocurrency Evangelist‘ten Ian Balina, BTC‘nin ne zaman olduğunu belirtmeden sonunda 100 bin ila 150 bin dolar arasında bir fiyata ulaşacağını tahmin etti. Kripto ve Web3’e artan ilginin uzun vadede BTC’deki fiyat artışını etkileyeceğine inandığını belirtti.

Mevcut kripto düşüşü Bitcoin’i kurtarmadı. İlk doğan kripto, iki yıldır görmediği en düşük seviyeleri gördü ve içeriğin kaleme alındığı an itibarıyla 30.304 dolar seviyesinden alım satım işlemi görmeye devam ediyor.

Read Entire Article