Twitter Analistinden Bitcoin Dominasyon Yorumu! Ralli Yakın Olabilir!

2 years ago 105

Bitcoin Dominance Rate (BTCD) uzun vadeli yükseliş yapısını kaybederken, ETH/BTC grafiği yukarı yönlü potansiyele sahip gibi görünüyor.

Mayıs ve Aralık 2021 arasında BTCD, %39,50 uzun vadeli destek alanı içinde üçlü dip modeli oluşturdu. Bu, genellikle yukarı hareketlere yol açtığı anlamına gelen bir yükseliş modeli olarak kabul edilir. Ek olarak, haftalık RSI'da (yeşil hat) yükseliş sapması ile birleştirildi.

Bu başlangıçta BTCD'yi %48,45'e çıkaran bir yukarı harekete yol açsa da, oran o zamandan beri düşüyor. Ayrıca, Ağustos başında yükseliş eğilimi çizgisinden ve 50 çizgisinden ayrıldı.Bu, yukarı hareketin sona ermiş olabileceğini anlamına geliyor olabilir. Eğer öyleyse, BTCD'nin %39,50 destek alanından uzaklaşması beklenilebilir.

Potansiyel BTCD Sıçraması

Kripto para yatırımcısı @BitcoinMacro21, devam eden düşüşe rağmen BTCD'nin yakında güçlü bir ralli başlatabileceğini belirtti. Günlük grafik, BTCD'nin daha önce yılın başından beri varlığını sürdüren, yükselen bir destek çizgisinden ayrıldığını gösteriyor.

Ancak günlük RSI aşırı satım bölgesine düşmüş gibi görünüyor. Daha önce bu seviyedeyken önemli bir yukarı hareket gerçekleştirmişti. Böyle bir durumda, en yakın direnç alanı, önceki yükselen destek çizgisi ve 0,382 Fib geri çekilme direnç seviyesi tarafından oluşturulan %43,50'de olabilir.

Bir sıçrama olasılığı, BTCD'nin azalan bir takoz içinde işlem gördüğünü ve RSI'da yükseliş sapması oluşturduğunu gösteren altı saatlik grafik tarafından da destekleniyor. Kamadaki bir kırılma, kısa vadeli yukarı yönlü hareketin başladığını teyit edebilir.

ETH/BTC

Ethereum (ETH), piyasa değerine göre en büyük altcoin olduğundan, hareketleri de genellikle BTCD'deki değişikliklerde büyük bir faktör oluyor.

ETH, Eylül 2019'da (siyah) beş dalgalı bir yukarı hareket başlatmış gibi görünüyor. Eğer öyleyse, şu anda beşinci ve son dalgada. Bu hareketin zirvesi için potansiyel bir hedef ₿0.117 ile ₿0.121 arasında denilebilir.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article