Üç Ülkeden Yatırımcılara Uyarı! Bu Altcoin’lerin Arkasında Ponzi Yapısı Çıktı

2 years ago 397
Üç Ülkeden Yatırımcılara Uyarı! Bu Altcoin'lerin Arkasında Ponzi Yapısı Çıktı

Kripto para birimleri popülaritesini arttırmaya devam ederken, bu alanda günden güne daha çok proje ortaya çıkıyor. Ancak yatırımcılar bu projeleri araştırmadan yatırım yaptıklarında paralarını kaybetme riski ile karşı karşıya kalıyor.

Öyle ki bugün bir altcoin projesine karşı üç ülkeden uyarı yapıldı ve Ponzi yapısı olduğu belirtildi.

Orta Afrika, Kanada ve Angola Bu Altcoin Yatırımcılarını Uyardı

Merkezi olmayan güvenlik çözümleri şirketi CertiK Security Leaderboard, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada bu altcoin’in SCAM olduğunu açıkladı.

CertiK Security Leaderboard, Twitter hesabından yeni bir paylaşım yaptı ve LYEPLIMAL‘in SCAM bir proje ve Ponzi yapısı olduğunu açıkladı.

Orta Afrika, Kanada ve Angola‘daki Mali Düzenleyiciler yatırımcıları bu altcoin‘e karşı uyarırken proje, kullanıcılara söz verildiği gibi ödeme yapmayan ve para çekme işlemlerini devre dışı bırakan çok seviyeli bir Ponzi yapısının parçası olduğu ortaya çıktı.

Öte yandan projenin CEO’su yaptığı açıklamalarda projelerini listelemek için dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ile iletişime geçtiğini açıkladı. Ancak yapılan araştırmalar sonucunda bunun doğru olmadığı öğrenildi.

Ayrıca LimoCoin Swap ve Simbcoin Swap‘ın da ponzi yapısıyla bağlantılı olduğu tespit edildi. Yatırımcılara bu altcoin’lerden uzak durmaları konusunda uyarı yapıldı.

Ponzi Yapısı Nedir?

Ponzi şemasıPonzi sistemi veya Ponzi oyunu, yüksek kâr getiren bir üretim varmış gibi göstererek yatırımcıları sisteme katmayı amaçlayan ve ilk yatırım yapanlara ödemenin sisteme sonradan katılanların parasıyla yapıldığı bir dolandırıcılık yöntemidir.

Ortada yüksek kâr getiren bir üretim olduğu, bu üretim sayesinde yatırımcılara para ödendiği iddia edilir ve bu sayede sisteme yeni yatırımcılar çekmeye çalışılır. Ponzi şemasına katılımlar bittiği zaman, ortada kâr getiren bir üretim olmadığı için yeni yatırım yapanlara ödeme yapılamaz, sistem çöker ve ponzi şeması sonlanır.

Read Entire Article