Üçü de Binance’de Listeli: Analistlerin Gözü Bu Altcoin’lerde

1 year ago 55

Kripto para birimleri 2022 yılına kıyasla 2023 yılında güçlü bir şekilde ilerliyor. Lider kripto para birimi Bitcoin’in sergilemiş olduğu yukarı yönlü hareketler altcoin’lere de yaradı ve bazı altcoin’ler özellikle dikkat çeken artışlar kaydetti. Bu noktada analistlerin takip ettiği ve yeni yükselişler beklediği 3 altcoin’e bir göz atalım.

Mina (MINA)

Yazının kaleme alındığı sırada 0,86 dolardan işlem gören Mina (MINA), son 1 haftada yüzde 34 ve son 1 ayda yüzde 86 artışı ile dikkatleri çekti.

Analist değerlendirmelerine göre Mina fiyatı 25 Ocak’ta alçalan bir direnç çizgisinden çıktı ve bu seviye iki gün sonra destek olarak doğrulandı. Dolayısıyla şu anda 0,65 dolar bandı bir destek seviyesi olarak kabul ediliyor. Buna ek olarak yükseliş başladıktan sonra MINA fiyatı 0,97 dolara kadar yükselse de bu seviyenin korunamadığı görülüyor.

Analistlerin beklentilerine bakıldığı zaman aşağı yönlü hareketin devam etmesi halinde Mina için ilk destek 0,77 dolar olabilir. Ancak ana destek seviyesinin 0,65 dolar olduğu ifade ediliyor. Bunun yanında eğer düzeltme biter ve yükseliş başlarsa 0,97 doların kırılımı ile 1,15 dolarlık ana direncin test edilebileceği düşünülüyor.

Loopring (LRC)

547,5 milyon dolarlık piyasa değeri ile 79. kripto para konumunda bulunan Loopring (LRC), yazının kaleme alındığı sırada 0,4105 dolardan işlem görüyor.

Analistlere göre LRC başarısız üç yukarı yönlü hamle yaptı ve sonrasında 24 Ocak’ta azalan direnç çizgisinden çıktı. Kripto para birimi bu yükseliş sırasında 0,4461 dolara kadar yükseldi. Grafiklere göre 0,34 dolarlık direncin kırılması LRC’deki bu artışı desteklemiş olabilir.

Analistlere göre eğer LRC’de yukarı yönlü hamel devame derse ilk direnç 0,50 dolar seviyesi olabilir. 0,50 dolar öncesinde ise 0,45 doların bir direnç oluşturabileceği düşünülüyor. Bunun yanında eğer boğalar baskın çıkamazsa ve düşüş başlarsa ana destek 0,34 dolar ancak bunun öncesinde 0,40 dolar da destek olarak işlem görebilir.

dYdX (DYDX)

Son günlerde hem yatırımcıların hem analistlerin ilgisini çeken dYdX, son 1 ay içinde yaklaşık olarak yüzde 180 yükseldi. Yazının kaleme alındığı sırada 3,24 dolardan işlem gören kripto para birimi son 1 haftada da yüzde 50’nin üzerinde artış kaydetti.

Geçtiğimiz haftanın en çok değer kazananları arasında görülen DYDX, 30 Ocak'ta 2,50 dolar direnç alanından çıktı ve iki gün sonra 3,67 dolar gibi yüksek bir seviyeye ulaştı. Şu anda DYDX’in bir düzeltme yaşadığı görülüyor ve ana direncin 4,40 dolar olduğu ifade ediliyor. Buna ek olarak eğer düzeltme yerini başka bir düşüş eğilimine bırakırsa ana destek 2,50 dolar seviyesi olabilir.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolayısıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article