Ukrayna Artık Bu Şaka Coin İle de Bağış Kabul Ediyor!

2 years ago 74

Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açmasının ardından kripto para ekosistemi tüm dünya ile birlikte deyim yerindeyse seferber oldu ve Ukrayna da bu yardımları büyük bir minnet ile kabul ediyor. Elde edilen bilgilere göre Ukrayna artık Dogecoin (DOGE) ile de bağış kabul ediyor.

Ukrayna’dan DOGE Hamlesi

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşım ile artık Dogecoin ile de bağışları kabul ettiklerini açıkladı. Fedorov konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, “DOGE, değer olarak Rus rublesini aştı. Şaka coin ile bağış kabul etmeye başlıyoruz. Artık meme token ile bile ordumuzu destekleyebilir ve Rus işgalcilerden kurtulmamıza yardımcı olabilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

Fedorov konuyla ilgili açıklamalarında Elon Musk’ı ve Billy Markus’u da etiketledi ve “Hadi yapalım şunu” diyerek DOGE cüzdan adresini paylaştı.

Ukrayna’ya Büyük Destek

Geçtiğimiz hafta Ukrayna yaptığı resmi bir açıklama ile kripto para bağışlarını kabul ettiğini duyurdu ve Bitcoin (BTC) ile Ethereum (ETH) adreslerini paylaştı. Blockchain kayıtlarına göre, Ukrayna’ya bugüne kadar 20 milyon doların üzerinde Bitcoin ve Ethereum bağışı yapıldı.

Ülke ayrıca yaptığı yeni bir açıklama ile Polkadot (DOT) bağışlarını da kabul etmeye başladığını ifade etti ve “Ukrayna halkı, özgürlüğümüzü korurken küresel kripto topluluğunun desteği ve bağışları için minnettar” sözlerini kullandı.

Bunlara ek olarak Ukrayna, kendilerine destek olan kripto para bağışçıları için bir airdrop düzenleyeceğini de duyurdu. 3 Mart’ta ekran görüntüleri alınacak ve bunun karşılığında bir airdrop düzenlenecek.

Öte yandan Blockchain analitik firması Elliptic’e göre, ülke çeşitli kripto para birimlerinde toplam 35 milyon dolardan fazla bağış topladı.

Read Entire Article