Ukrayna Başbakan Yardımcısı Açıklıyor: Airdroplar İptal, NFT’ler Yolda!

2 years ago 84

Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açması ile beraber birçok sektörden ve hükümetten tepki gören Rusya, kripto piyasasından da tepkiler almıştı. Aynı zamanda Ukrayna için kripto borsaları ve yatırımcılar çokça bağışlarda bulunmuştu. Bunlara ek olarak Ukrayna da bağış taleplerinde bulunmuş ve gelen bağışlarla bir kripto airdropu oluşturma kararı almışlardı.

Airdrop İptal Oldu

Bağışlar önce Bitcoin (BTC) ile başladı ve sonrasında bunu Ethereum (ETH), Tether (USDT), Polkadot (DOT) ve Dogecoin (DOGE) takip etti.  Ukrayna da bir airdrop oluşturulacağını ve bağış yapanların ödüllendirileceğini belirtmişti.

Az önce Ukrayna Başbakan yardımcısı Mykhailo Fedorov yeni bir açıklama ile gündeme geldi. Fedorov, Ukrayna bağış airdrop’unun iptal edileceğini belirtiyor ve bunun yerine Ukrayna Silahlı Kuvvetlerini desteklemek amaçlı NFT’ler sürüleceğini bildiriyor. Henüz bu konuda bir aşama kaydetmediklerini de bildiren Fedorov, kripto piyasasının desteklerini bu ve benzeri projelerle bekliyor.

Tartışmalarla Airdrop

Yapılması planlanan airdrop da tartışmalara neden oldu ve Etherscan verileri incelendiğinde Ukrayna’nın bağış airdrop projesi olduğunu savunan Peaceful World’ün sahte olabileceği konusunda iddialar ortaya atıldı.  Peaceful World dün yani 2 Mart itibariyle oluşturulmuştu ve yaklaşık 7 milyar dolarlık token toplamıştı.

Ukrayna bu hamlesiyle airdrop tartışmalarına son veriyor ve yardımların devamını bekliyor. Uzmanlar, geleneksel ve kripto piyasalarının yardımları veya yaptırımları olmadan bu savaşın bitmeyeceğini düşünüyor. Dolayısıyla uzmanlar, Rusya’nın kaynaklarının azalması adına Ukrayna’ya bağışların devamının gelmesi gerektiğini ve Rusya’ya yaptırımların sürmesinin öneminin altını çiziyor.

Kripto piyasası da Rusya-Ukrayna savaşının sonuçlarını bekliyor ve piyasada genel bir belirsizlik hüküm sürüyor. Hem geleneksel hem de kripto piyasasını etkileyen bu tarihi olay ne zaman sonlanır bilinmez ancak uzmanlar, yatırımcılara da sabırlı olmaları konusunda önerilerde bulunuyor.

Read Entire Article