Ukrayna’ya İki Yeni Destek: NFT Hediyesi ve İşlem Ücreti Kalkması

2 years ago 112

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri harekat düzenlemesi ile beraber kripto dünyası olanlara sessiz kalmamaya devam ediyor. Kripto dünyasının bu desteklerine iki yeni gelişme daha eklendi. Dünyanın önde gelen kripto borsası LocalBitcoins, Ukraynalı kullanıcılar için hem Ukrayna’da hem de ülke dışında platformdaki işlem ücretini kaldırdıklarını duyurdu.

LocalBitcoins, duyuruyu bunun Ukraynalı kullanıcılar için ne anlama geldiğine dair ayrıntılı bir açıklamayla beraber yayınladı. Ayrıca CryptoPunk #5364 NFT’si de Ukrayna’ya bağışlandı. Bu NFT, geçen sene en son 16 Ethereum (ETH)’ye satılmıştı ve şimdiden 38 ETH’lik bir teklif aldı.

Ukraynalılar Kriptoya Yöneliyor

Bu gelişmeyle beraber Ukraynalı kullanıcılar, bulundukları yer neresi olursa olsun ücretsiz bir Bitcoin cüzdanına, anında ve ücretsiz Bitcoin (BTC) satın alma seçeneğine, aldıkları BTC’leri Ukrayna grivnasına dönüştürme haklarına sahip olabilecekler. Konu hakkında LocalBitcoins pazarlama direktörü Jukka Blomberg şunları söylüyor:

“LocalBitcoins’in temel olarak benimsediği değer özgürlüktür. Şu anda Ukrayna’nın son derece zorlu şartlarla karşı karşıya olduğunu anlıyoruz. Bu nedenle Ukraynalı kullanıcılarından platformlardaki yapacakları tüm işlemler için ücretleri kaldırdık.”

Bu duyurunun ardından gelen bir gelişme ise Ukrayna’nın ulusal para birimi Ukrayna Grivnası’nın ticari hacmi kripto piyasasında rekor bir seviyeye ulaştı. Binance, LocalBitcoins ve Kuna gibi önemli borsalardan alınan verilere göre, Ukraynalılar bulundukları şartlar itibariyle daha çok kriptoya yönlenmeye başladıkları gözlemleniyor.

Ukrayna’ya Destekler Büyüyor

Ukrayna’ya NFT hediye edilmesi ve LocalBitcoins’in platform içi işlem ücretlerini kaldırması, Ukrayna’ya yapılan desteklerin son örnekleri olarak bilinse de desteklerin savaş bitene kadar devam edeceği düşünülüyor. Ukraynalıların geleneksel bankacılık sistemlerine erişimlerinin olmaması nedeniyle kripto para birimlerine yönelmeleri kaçınılmaz oluyor ve bu konuda yardımlar çığ gibi büyüyerek artıyor.

24 Şubat günü Rusya’nın askeri harekatı başlatmasının ardından yardım ve destekler başlamış ve özellikle Ukrayna’ya kripto para birimleri ile bağışlar yapılmıştı. Şu ana kadar toplanan bağışların 50 milyona ulaştığı kaydediliyor.

Read Entire Article