Ülkenin En Büyük Kripto Para Borsasından Baskın Açıklaması!

2 years ago 89

Devletlerin kripto para borsaları üzerindeki denetimleri genişliyor. Vergi düzenlemelerin ardından bu ülkede baskınlar devam ediyor. 1,9 milyar dolar değerindeki CoinSwitch yaklaşık 18 milyon kullanıcısıyla ülkenin en büyük kripto para borsası olduğunu söylüyor. CEO'su cumartesi günü Reuters ile bir röportaj yaptı. Bunun detayları Hindistan’ın kripto paralar konusunda attığı adımları anlamamıza yardımcı olabilir.

Hindistan Kripto Para Baskını

CoinSwitch CEO’su bugün verdiği demeçte ajanların bu hafta ofislerini iş modeli ve kullanıcı kabul süreçleri hakkında bilgi edinmek aradığını doğruladı. Hindistan Ulusan Mali Suç Ajansı ile iş birliği yaptıklarını açıkladı. 1,9 milyar dolar değerindeki CoinSwitch, Andreessen Horowitz, Tiger Global ve Coinbase Ventures gibi güçlü fonlar tarafından destekleniyor. 18 milyondan fazla aktif kullanıcısı olan borsa Hindistan’da oldukça popüler.

Perşembe günkü arama hakkında ilk kez halka açık bir şekilde konuşan Ashish Singhal, şirketinin kripto platformunun işleyişi konusunda Hindistan İcra Müdürlüğü'nün teknoloji merkezi Bengaluru'daki birimiyle ilişki kurduğunu söyledi.

[caption id="attachment_175642" align="aligncenter" width="836"] Ashish Singhal[/caption] “Bizimle olan etkileşimlerinin çoğu, CoinSwitch'in ne yaptığını bilmekle ilgiliydi. Operasyonlarımızın işleyişi ve KYC, AML süreçlerimizi incelemek istediler”.

Hindistan ve Kripto Paralar

Doğrudan bilgisi olan bir kişi, davanın Hindistan'ın döviz yasalarının şüpheli ihlalleriyle ilgili olduğunu söyledi. Kaynak, acentelerin uygunluğu kontrol etmek için yabancı yatırımlar, gelirler ve çıkışlar hakkında sorular sorduğunu ve mali belgelere el koyduğunu söyledi. Hindistan daha önce WazirX ile de benzer bir süreç yaşamıştı. Ülkeden dışarı döviz çıkışını kısıtlamak isteyen Hindistan bu yönde önlemlerini sıklaştırıyor. Ayrıca WazirX soruşturmasında suç gelirinin aklanması, kara para ile mücadele gibi detaylar da vardı.

Hindistan'ın kripto para pazarının büyüklüğü hakkında resmi bir veri bulunmamakla birlikte, CoinSwitch, toplam varlıkları yaklaşık 6 milyar dolar olan 20 milyon yatırımcı olduğunu düşünüyor. Hindistan hükümeti bu yılın başında kripto paralarla alakalı kapsamlı bir düzenleme planlıyordu. Çok çeşitli konseptlerde taslak sızıntıları oldu ancak hükümet bunları teyit etmedi. Kripto paraların vergilendirilmesi hususu ise öncelikli olarak gündeme getirilmiş ve yürürlüğe konulmuştu.

Dünyanın geri kalanı, ABD veya AB tarafından regülasyonların oluşturulmasını bekliyor. Finansal piyasaları düzenleyen birçok kanun bu ülkelerde olgunlaşır ve diğer ülkeler bunu kendilerine uyarlar. ABD ise öncelikli stablecoin düzenlemesi olacak şekilde hızla kripto paraları regüle etmek istiyor.

Read Entire Article