Umut Belirtileri! Ayı Piyasasına Meydan Okudular: 53 Milyon Dolar!

2 years ago 95

Kripto para piyasası Terra (LUNA) krizi ve ayı piyasası nedeniyle bocalamaya devam ederken, uzun vadede umutların devam ettiğine dair gelişmeler de yaşanıyor.

Kaiko: Ayı Piyasası Fırsata Dönüştürülebilir

 Kripto para piyasasın önde gelen şirketlerinden Kaiko, bugün 53 milyon dolarlık B Serisi finansman turunu duyurdu. Şirket, veri sağlayıcısı olarak ABD'den operasyonlarını yürütüyor. 2014 yılında kurulan Kaiko, kurumsal yatırımcılara ve piyasa katılımcılarına kurumsal düzeyde veri altyapısı sağlayan blok zinciri tabanlı bir piyasa veri sağlayıcısıdır. Kaiko, kripto veri pazarındaki konumunu güçlendirmek için yeni fonlar toplayarak değerlemesini üç katına çıkardı. Finansman turu, Revaia, Alven, Point9, Anthemis ve Underscore'un katılımıyla Alibaba'nın ilk destekçisi Eight Roads tarafından yönetildi.

Bu son fonlama ile firmanın değerlemesi, Haziran 2021'deki 23 milyon dolarlık A Serisi turundan bu yana üç katına çıktı. Kaiko yaptığı duyuruda, "Dijital varlıklara artan kurumsal katılımla, güvenilir, şeffaf ve mevzuata uygun piyasa bilgilerine erişim hiç bu kadar önemli olmamıştı" ifadelerini kullandı. Kaiko'nun CEO'su Ambre Soubiran, kripto para piyasasında devam eden ayı piyasası sırasında fon toplamanın zorluklarını açıklayarak son iki ayı zorlu bir "maraton" olarak nitelendirdi. Soubiran, Bloomberg ile yaptığı röportajda, şunları söyledi:

 Kripto para piyasası, zor bir dönemden geçiyor. Dürüst olmak gerekirse, kurumsal yatırımcın ilgisi azaldı. Ancak, misyonumuz gereği uzun vadeli düşünerek elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Sektörün sorunlarına ışık tuttuğu için mevcut düzeltme aslında sektör için avantajlı.

Şirket, Büyük Başarılara İmza Atıyor

 Kaiko, son bir yıldır heyecan veren hamleleriyle gündemden düşmedi. Şirket, riskten korunmayı optimize etmek için bir araç olan Kesitys ve CoinShares'in Napolean Endeksi dahil olmak üzere büyük satın almalarla temel ürünlerini genişletmeyi başardı. Napolean Endeks'inin satın alınması, Kaiko Endeks'lerinin piyasaya sürülmesinin yolunu açtı. Şirket ayrıca Şubat 2022'de SOC-2 Tip 1 akreditasyonu alarak veri güvenliğine yatırım yaptı.

Bu sertifika, Amerikan CPA Enstitüsü tarafından geliştirilen bir şirketin güvenlik sürecinin bir değerlendirmesidir. Kaiko'nun müşteri kitlesi, Bloomberg, Deutsche Börse, ICE Global Network, CoinShares, Chainlink, Paxos ve Messari gibi çeşitli finans ve kripto para şirketlerinden oluşuyor.

Read Entire Article