UniSwap Coin Fiyat Grafiği! UNI Kaç Dolar Olur?

2 years ago 92

En popüler DeFi platformlarından olan UniSwap’ın yerel tokeni çok sayıda yatırımcının ilgisini çekiyor. Borsa olarak da ilgi gören UniSwap gelecek planlarının üzerinde çalışıyor. Peki bu popüler DeFi platformunun geleceği var mı? UNI yatırımcıları gelecekte hangi seviyeleri izlemeli? DeFi altcoin yatırımcıları için bu kripto para iyi bir seçenek mi?

UniSwap Coin Fiyat Grafiği

Ethereum ağında çalışan en büyük DEX’lerden (merkezi olmayan borsa) biri olan Uniswap, Binance gibi merkezi borsalardan farklı olarak KYC doğrulamaları veya hesap açma süreçleri dayatmaz. Günlük bazda 1 milyar doların üzerinde işlem hacmine ulaşan borsa hali hazırda en aktif DeFi platformudur. UNI ise yazı hazırlandığı sırada 7 dolardan alıcı buluyor. Platform 2018 yılından bu yana aktif olarak kullanılıyor. Ancak tokenin geçmişi bu denli eski değil. UNI 2020 dolarda dolaşıma girdi ve o günlerde 3 dolarlık bir fiyata sahipti. Eylül 2020 tarihine kadar da 7 dolara yani bugün gördüğü seviyeye ulaştı. ATH seviyesine ise geçtiğimiz yıl yaşanan boğa sezonunda 43 doları aşarak ulaştı.

Uniswap, Siemens'te eski bir makine mühendisi olan Hayden Adams tarafından 2 Kasım 2018'de oluşturuldu. Uniswap, kullanıcıların Uniswap “likidite havuzlarına” Ethereum tokenlerini tedarik ettiği ve algoritmaların piyasa fiyatlarını arz ve talebe göre belirlediği Otomatik Piyasa Yapıcı modeline öncülük etti.

Uniswap ve benzeri DeFi platformlarının bazı avantajları şunlardır;

  • Fonlar merkezi borsalara göre daha güvenli saklanır. Fonlar hiçbir zaman herhangi bir üçüncü tarafa devredilmez yeni alıcı ve satıcının üçüncü bir tarafa güvenmesi gerekmez. Cüzdanınızı bağlayarak sizin sorumluluğunuzda olan kripto paralarla işlem yaparsınız. Cüzdanınızı korumak ise sizin sorumluluğunuzdadır.
  • Küresel bir pazardır ve kimseden izin almanız gerekmez. Akıllı telefonu ve internet bağlantısı olan herkes Uniswap üzerinden işlem yapabilir. Fakat merkezi borsalarda hesap dondurulması, ekstra doğrulama veya kısıtlamalarla karşılaşılabilir.
  • Kişisel bilgilerinizi paylaşmanız gerekmez. Gizlilik ve mahremiyet üst düzeydedir.

UNI Kaç Dolar Olur?

Wallet Investor, UNI fiyat tahminini sağlamak için Yapay zeka (AI) ve makine öğrenimini kullanır. AI, Uniswap geçmiş veri endeksi derecelendirmesini A+ olarak gösterir. Tahmine göre UNI fiyatı ağustos ayına kadar 7,33 doları aşacak. 2023 yılında ise geçmiş verilere göre ortalama 10,13 dolarlık bir fiyat tahmin ediliyor. 2025 yılında ise DeFi altcoinin 21,75 dolara kadar yükselmesi bekleniyor.

Uzun vadede, 2030 yılında ise 135,45 dolarlık tavan fiyat öngörülüyor. Fakat bazı sorunlar var. Bunların başında kripto paralar, özellikle DeFi düzenlemeleri geliyor. Eğer başta ABD olmak üzere devletler, kara para aklama gibi endişelerden dolayı bu alanı yasaklarsa ciddi kullanıcı kaybı yaşanabilir. Bu durum platformdaki işlem hacminin düşmesi ve doğal olarak UNI fiyatının daha değersiz hale gelmesine sebep olacaktır.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article