Uniswap Labs’dan Yatırım Hamlesi! UNI Fiyatı Yükselecek Mi?

1 year ago 75

Ticaret hacmine göre dünyanın en büyük merkezi olmayan kripto para borsasının (DEX) arkasındaki geliştiricilerin, yeni bir finansman turunda yüz milyonlarca dolar toplamayı planladıkları bildirildi.

Finansman Talebi

Yakın tarihte yayınlanan yeni bir rapora göre, Uniswap (UNI) DEX'i yaratan ekip olan Uniswap Labs'ın tekliflerini genişletmek adına 100 milyon ila 200 milyon dolar arasında bir artış yapmak istediğini belirtti. Raporda, Uniswap Labs'ın San Francisco merkezli kripto para yatırım şirketi olan Polychain Capital ve Singapur'un egemen fonlarından biri de dahil olmak üzere çok sayıda yatırımcıyla görüşmelerde bulunduğunu tespit ettiği açıklandı.

Bununla birlikte Ne Uniswap ne de Polychain konu hakkında açıklama yapmasa da bazı kaynaklar müzakerelerin henüz final turlarına ulaşmadığı için anlaşma şartlarının değişebileceğini ileri sürdü. DeFi izleme platformu olan DeFi Llama'dan alınan verilere göre Uniswap, merkezi olmayan borsalardaki tüm faaliyetlerin yaklaşık %31'ini oluşturuyor ve şu anda yaklaşık 4,8 milyar dolarlık toplam piyasa değerine sahip. Bu oran geçtiğimiz yıl içerisinde gerçekleşen boğa koşusunda ulaşılan seviye olan 22,5 milyar dolarlık zirvenin bir kısmı.

Uniswap Labs'ın NFT Hamlesi

Uniswap Labs, yatırımcıların farklı pazarlarda non-fungible token (NFT) alıp satmalarına izin vermek amacıyla, NFT toplayıcı Genie'yi satın aldıktan sonra yeni bir bağış toplama turunun haberi geldi. Uniswap Labs COO'su Mary-Catherine Lader açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Misyonumuz evrensel mülkiyetin ve ticaretin önünü açmaktır. Swap yeteneğini geliştirebilir ve insanların topluluğa katılmasını ve kuruluşunuzla değer alışverişinde bulunmalarını sağlayabilirseniz, bu durum daha fazla insanın bu girişime dahil olmasına izin vermenin güçlü bir yoludur.

Bağış toplama turunun haberlerinin DEX'in yerel tokeni üzerinde çok az etkisi oldu. Gün içerisinde yaşanan %1.80 oranında bir düşüşle, UNI yazı kaleme alındığında 6.39 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Read Entire Article