Ünlü 10 Analistin Bitcoin (BTC) Fiyat Tahmini: Ayı ve Boğa Fikir Ayrılıkları

2 years ago 100

Kripto sektörünün öncüsü ve devi Bitcoin (BTC), 10 Kasım 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi 68.789 dolara ulaştıktan bu yana volatilitesi ile dikkat ediyor. Ayrıca özellikle Ocak ayından beri ekonomik etmenler yüzünden korku ve açgözlülük endeksi şüphe ve belirsizliği gösteriyordu. Bu süreçte kripto piyasası durgun ve istikrarsız bir şekilde ilerdi. Özellikle Bitcoin, 5 Ocak’tan bu yana 35.000 dolar ile 45.000 dolar arasında seyrediyor. Ancak uzmanlar, Bitcoin için artık istikrarlı dönemlerin geldiğini belirtiyor.

Analistlerin Fiyat Tahmini

Hem artan enflasyon, faiz oranlarındaki artışlar, artan petrol ve gaz fiyatlarının artışı ile birçok analist, Bitcoin’in yeni ATH’lere ulaşma döneminin geldiğini savunuyor. Böylece Bitcoin, kriz durumlarında arana yeni dünya çözümü olabilir. Bu 10 analist ise bu konuda fikir ayrılıkları yaşıyor ve Bitcoin için net sayısal tahminlerini iletiyor.

İlk olarak Bloomberg analistleri, toparlanmaların ardından Bitcoin’in daha fazla fiyat artışı yaşayacağını düşünüyor. Bloomberg, Bitcoin’in (BTC) yıl sonuna kadar 100.000 dolara kadar ulaşacağını öngörüyor. Ancak bunun olması için Bloomberg, öncelikli olarak Bitcoin’in 30.000 dolarlık bir dip göreceğini belirtiyor. Buna ek olarak analistler, öncelikle satın alımların artması için bu dipi görmesi gerektiğini sonrasında Bitcoin’in önce 60.000 doları sonrasında ise 100.000 doları göreceğini söylüyor.

Invesco Tersini Düşünüyor

Yatırım devi Invesco ise, Bloomberg’in aksine Bitcoin’in abartılmış bir balon olduğunu ve 2022’de artık bu balonun söneceğini iddia ediyor. Invesco, Bitcoin’in mevcut toplu pazarının arzının ivme kaybettiğini belirtiyor. Ve bu ivme azalışıyla Invesco, Bitcoin’in bu yıl 30.000 doların altına ineceğini düşündüklerini bildiriyor.

Ünlü kripto borsası OKCoin’in CEO’su Hong Fang de aynı Bloomberg gibi Bitcoin’in bu yıl 100.000 dolara yükseleceğine inanıyor. Fang, her ne kadar piyasa volatilitesi devam etse de, Bitcoin’in bu hedefe uzak olmadığını belirtiyor. Ayrıca Fang, bu gerçekleşmeden önce kısa vadeli ciddi bir volatilite görüleceğinin de altını çiziyor.

Bunlara ek olarak US Global Investors’ın CEO’su Frank Holmes, Bitcoin’in yükselişleriyle altının tahtını alacağını savunuyor. Holmes da Bitcoin’in 100.000 dolara ulaşacağına inanıyor ve bunda en etkili yatırımcıların Y kuşağı olacağını söylüyor.

Çoğu Analist Aynı Fiyatta Hem Fikir

Kripto kredisi platformu NEXO’nun kurucusu Antoni Trenchev de çoğu analist gibi yükseliş görenlerden. Trenchev, yıl ortasına kadar Bitcoin’in şu anki olduğu fiyatı ikiye katlacağını söylüyor. Buna neden olarak ise Trenchev, enflasyon ve altının Bitcoin’in yükselişine zemin hazırladığını ifade ediyor.

Kripto analisti Michael Van De Poppe, Bitcoin’in bu yılın ikinci çeyreğinde yükselişe geçeceğini belirtiyor ve 2023’de Bitcoin’in 450.000 dolara kadar ulaşabileceğini belirtiyor. Ayrıca Ian Balina da Bitcoin’in 2023 kadar uzak olmayan bir süreçte 150.000 dolara kadar yükseleceğini öngörüyor. Öte yandan Matthew Hayland ise, BTC’nin 2022’de 100.000 dolara ulaşabildiğini düşünenlerden. Tüm bunların yanı sıra teknik analistleriyle tanınan Plan B de, BTC’nin 100.000 dolara ulaşacağını bildiriyor ancak bunun 2023’e kadar gerçekleşmeyeceğini söylüyor. Mike McGlone ise, deflasyonun enflasyonu giderek değiştireceğini ve dolayısıyla Bitcoin’in 100.00 dolara yükselmesinin kaçınılmaz olduğunu savunuyor.

Kısaca özetlemek gerekirse analistlerin büyük bir çoğunluğu, Bitcoin’in 100.000 dolara ulaşacağını belirtiyor. Yukarıda belirtilen sektörün uzman ve profesyonel analistleri genel olarak Bitcoin’in yeni bir ATH’ye ulaşacağını belirtiyor ve enflasyon için yeni çözüm olduğunu iletiyor.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolayısıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article