Ünlü Analist Davis’den Dikkat Çeken Bitcoin Uyarısı: “Onlara Satmayın”

2 years ago 94

Son derece popüler olan ve yaptığı analizler ve değerlendirmeler yakından takip edilen kripto para analisti Lark Davis, dev kripto para borsası Coinbase ve yaklaşık 10 trilyon doları yöneten dünyanın en büyük varlık yönetimi şirketi BlackRock arasında dün açıklanan stratejik ortaklıktan söz ederek dikkat çeken bir uyarıda bulundu.

"Onlara Satmayın"

Coinbase'den Brett Tejpaul (Coinbase Kurumsal Başkanı) ve Greg Tusar (BlackRock Kurumsal Ürün Başkanı) dün yayımladıkları bir blog yazısında stratejik ortaklığı duyurmuş, Coinbase Prime ve Aladdin'i birbirine entegre ederek kripto paraların benimsemesinin artırılmasının hedeflendiğini belirtmişti.

Blog yazısında, "Coinbase, dünyanın en büyük varlık yöneticisi olan BlackRock ile, BlackRock'un uçtan uca yatırım yönetimi platformu Aladdin'in kurumsal müşterilerine Bitcoin ile başlayarak, kripto paralara doğrudan erişim sağlamak için ortaklık kuruyor. Coinbase Prime ile entegrasyon olacak." notu düşüldü. Coinbase Prime, aynı zamanda Coinbase müşterisi olan Aladdin'in kurumsal müşteri tabanına kripto para ticareti, saklama, aracılık ve raporlama özellikleri sunacak.

Kripto para analisti Davis, Coinbase ve BlackRock arasındaki stratejik ortaklığın duyurulmasının ardından bir milyonu aşkın takipçisine "BlackRock, Bitcoin'iniz için geliyor! Onlara satmayın!" notu ile dikkat çeken bir tweet atarak yatırımcıları satış yapmamaya davet etti.

BlackRock'ın Bitcoin'e Bakışı

1988 yılında kurulan BlackRock, bir odada sadece sekiz kişinin çalışmasıyla başladı. İlk halka arzını 1 Ekim 1999 tarihinde New York Menkul Kıymetler Borsası'nda hisse başına 14 dolardan yaptı. BlackRock, 2006'da Merrill Lynch Investment Management'ı satın aldı. Ardından 2009'da Barclay's Global Investors'ı (BGI) satın alarak 24 ülkede çalışanlarıyla dünyanın en büyük varlık yöneticisi oldu. 2022'nin ikinci çeyreğinin sonu itibariyle, BlackRock'un yönetim altındaki varlıkların değerinin 8.48 trilyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

Dünyanın en büyük varlık yönetimi şirketi BlackRock'un Kurucu Ortağı, Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Larry Fink, 13 Ekim 2017 tarihinde Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) toplantısında Bitcoin'i kara para aklama endeksi olarak nitelendirecek kadar ileri giderek "Bitcoin size dünyada kara para aklama için ne kadar talep olduğunu gösteriyor. Hepsi bu kadar." ifadelerini kullanmıştı. Ancak 1 Aralık 2020 tarihinde MarketWatch, Fink'in eski İngiltere Bankası Başkanı Mark Carney ile Dış İlişkiler Konseyi'nde yaptığı konuşması sırasında en büyük kripto para hakkında bazı ilginç yorumlarda bulunduğunu bildirdi:

Bitcoin birçok insanın dikkatini ve hayal gücünü yakaladı. Hala denenmemiş, diğer piyasalara göre oldukça küçük bir piyasa.

9 Eylül 2021 tarihinde BlockRock'ta Genel Müdür olan Rick Rieder, verdiği bir röportaj sırasında şirketinin bir miktar Bitcoin'e sahip olduğunu açıklamış ve bunun nedenini paylaşmıştı. Rieder, konuyla ilgili yorumlarını CNBC'de yayınlanan “Squawk Box” programının ortak sunucularından Andrew Ross Sorkin'e verdiği röportaj sırasında yapmış ve şu ifadelerini kullanmıştı:

[...] Alternatif bir para birimi mi? Küçük bir Bitcoin'e sahip olmamızın bir nedeni, zamanla bu mücadeleye girecek daha fazla insan olduğunu düşünmemiz. Portföyümüzde çok küçük miktarda Bitcoin var. Açıkçası aşırı volatil varlıkları seviyorum ve Bitcoin'in önemli ölçüde değerlendiğini görebiliyordum. Ama bence bu son derece volatil. Bunun tahviller gibi, hisse senetleri gibi bir temel varlık sınıfı olduğunu düşünmüyorum. Ancak portföyde biraz daha spekülatif bir araca sahip olmak, evet, bence bunun bir değeri var.

Read Entire Article