Ünlü Analistlerden FED Sonrası BTC Yorumları Geldi!

2 years ago 97

Bitcoin (BTC), yaklaşık otuz yıldaki en büyük Amerika Birleşik Devletleri kilit faiz artışından sonra 16 Haziran'da 23.000 dolar civarında gücünü kaybetti ve tekrar düşüşe geçti.

Dolarda Güç Kaybı

TradingView'den elde edilen veriler, Federal rezervin Haziran ayında 1994'ten bu yana en büyük olarak adlandırılan %0,75'lik bir artışın onaylamasının ardından BTC/USD'nin 22.957$'a ulaştığı görüldü.

Ancak momentum uzun sürmedi ve yazı yazılırken parite yeni Wall Street açılışında, BTC 2000 dolar değer kaybederek 21000 dolara geriledi.

ABD doları endeksi (DXY), duyurunun ardından tekrar yirmi yılın en yüksek seviyelerine çıktıktan sonra, 16 Haziranda tekrar düşüşe başladı. Crypto Tony’nin Twitter takipçilerine şu açıklamada bulundu:

''Dolar üzerinde büyük bir direnç bölgesine geliyoruz, ki burada reddetme gerçekleşebilir ve buna bağlı olarak Bitcoin dibi yakında olabilir.’’

Bu arada Bitcoin’de dip aramalarıyla tanınan kıdemli trader Peter Brandt, 20.000 doların yeniden test edilmesinin gerçek bir toparlanmaya değil, bir "rahatlama rallisine" yol açacağını söyledi.

Yorumcu Josh Rager’ın attığı tweet'in bir bölümünde şu açıklamada bulundu:

"Temelde ayı piyasası kripto için hiçbir yere yakın değil. Burada güzel bir ralli bekliyordum ama piyasanın biraz daha zamana ihtiyacı olabilir.’’

AB ve Japonya Çatlakları Gösteriyor

ABD hisse senetleri, Fed haberleriyle toparlandıktan sonra, borsa açılırken açılırken, diğer dünya ekonomileriyle ilgili endişeler pek çok traderın zihninde aynı derecede tazeydi.

Avrupa Birliği, İtalyan tahvillerinde bir patlama ile uğraşırken, Japonya'da yen para birimi zayıflığı giderek sinir bozucu hale geliyor.

Güçlü bir dolar ve devam eden niceliksel genişlemenin bir kombinasyonu nedeniyle - sıkılaşma değil - USD/JPY bu hafta 1990'ların sonundan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Her iki ekonominin de mücadeleleri, türev platformu BitMEX'in eski CEO'su Arthur Hayes tarafından son aylarda Bitcoin'in geleceğiyle ilgili blog yazılarında ele alındı.

Hayes'in yaptığı son açıklama ise şu şekilde oldu;

''Nihayetinde Bitcoin'in statüsünü güçlendirecek olan makro kargaşa zaten gerçekleşiyordu, ancak acı, en büyük kripto para birimi ve yatırımcıları için her türlü rahatlamadan önce yaşanması gereken senaryo olarak önümüzde duruyor.''

Read Entire Article