Ünlü Bankadan Stablecoin Hamlesi Geldi! İşte Detaylar!

2 years ago 90

Silvergate Capital Corporation, ikinci çeyrekte istikrarlı bir kripto mevduatı akışı duyurdu. İkinci çeyrekte mevduatlar, önceki üç ayda 14,7 milyar dolardan 13.3 milyar dolara geriledi. Hisse başına seyreltilmiş kazanç, Wall Street'in 0,84 dolar olan tahminlerini aşarak 1,12 dolara yükseldi.

Mevduattaki yavaşlamaya rağmen yatırımcılar açısından yükseliş sürüyor. FactSet Research Systems tarafından yapılan ankete katılan dokuz yatırımcıdan sekizi, hisse senedini alış olarak tanımlıyor. İkinci çeyrek için tahakkuk eden net gelir 38,6 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Silvergate, mevduatları Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) tarafından sigortalanan, düzenlenmiş, kurumsal odaklı bir bankadır. Banka, Federal Rezerv'in bir üyesi ve bir California eyalet tüzüğüne sahip.

Silvergate İçin İyi Rakamlar

Silvergate, Mart sonunda 1503 olan müşteri tabanını Haziran sonunda 1585'e çıkarmayı başarırken, ücret geliri 2022'nin ilk çeyreğinde 8,9 milyon dolardan ikinci çeyrekte 8,8 milyon dolara düştü. Ücret geliri de bir yıl önceki 11,3 milyon dolardan 2,5 milyon dolara düştü.

Bitcoin teminatına karşı kurumsal bir USD borç veren kuruluş olmasına rağmen Silvergate, kripto bankası Celsius'un para çekme işlemlerini durdurmasıyla başlayan kredi krizi sırasında herhangi bir tasfiye ile karşılaşmadı. Kaldıraçlı taahhütlerde, 1. çeyreğin sonundaki 1,1 milyar dolardan artışla 1,4 milyar dolara ilerledi.

Bankanın transfer sistemi olan ve Coinbase, Gemini ve Kraken gibi kripto şirketlerinin birbirleri arasında para transferi yaptığı Silvergate Exchange Network, ikinci çeyrekte 191.3 milyar dolarlık transfer hizmeti verdi.

Silvergate İçin Stablecoin Vakti

Silvergate'in CEO'su, platformun pazardaki gerilemeden nispeten zarar görmeden çıkabilen sağlamlığını övdü. Sistemlerin volatilite ve yüksek hacimlerle başa çıkmak için inşa edildiğini söyledi. Şirketin müşteri likiditesine ve risk yönetimi uygulamalarına güçlü bir şekilde odaklandığını vurguladı.

Silvergate tarafından satın alınan ilk kurumsal müşteri, Bitcoin üzerine bahis yapmak isteyen bir banka bulmakta zorlanan 2013 yılında SecondMarket’ti. Silvergate Exchange Network'ü tanıtarak şirket, haftada 40 saat çalışan geleneksel bankalarla 7/24 Bitcoin işi yapmaya çalışan müşterilerin yaşadığı kayıp fırsatların bir kısmını ortadan kaldırdı.

Silvergate, Meta'nın başarısız olan Diem stabilcoin projesinden varlıkları Şubat 2022'de 182 milyon dolara satın aldı. CEO Alan Lane, 2022'de bir banka konsorsiyumu ile ortaklaşa olacak şekilde kendi düzenlenmiş stablecoinini piyasaya sürmeyi planladığını söyledi.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article