Ünlü Bilgisayar Uzmanı, Bu Altcoin’i Piyasaya Sürenlerden Biri Olduğunu Doğruladı!

2 years ago 109

Tanınmış bilgisayar uzmanı Edward Snowden, popüler bir altcoin projesinin geliştirilmesinde rol aldığını açıkladı. Snowden, yaptığı açıklamalarda bu altcoin projesini geliştiren altı kişiden biri olan John Dobbertin‘in kendisi olduğunu belirtti.

Edward Snowden, Bu Altcoin’in Başlatılmasına Yardım Ettiğini Açıkladı

Eski casus ve bilgisayar uzmanı Edward Snowden, gizlilik odaklı kripto para birimi Zcash’i piyasaya süren altı kişiden biri olduğunu açıkladı. Snowden, duyuruyu Zcash Media kanalındaki bir YouTube videosunda yaptı ve Zcash törenine katılan “John Dobbertin” kendisi olduğunu doğruladı.

Snowden yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

Bunu yapmamın nedeni, birkaç güvenilir akademik kriptograf tarafından üzerinde çalışıldığını görmemdi. Ve bunun çok ilginç bir proje olduğunu düşündüm.

Snowden, kendisine hiçbir zaman ödeme yapılmadığını ve hiçbir hissesi olmadığını, bunu daha çok kamu yararı için yaptığını dile getirirken açıklamalarının devamında şöyle konuştu;

Bitcoin oldukça ünlü bir açık defterdir. Bununla ilgili sorun şu ki, gizli bir ticaretiniz olmadıkça gerçekten serbest ticaret yapamazsınız. Serbest ticaret olmadan da özgür bir topluma sahip olamazsınız.

Düzenleme Sonrasında Gizlilik Coin’leri Nasıl Gidiyor?

Hükümetler, yasadışı faaliyetleri finanse etmek ve kolaylaştırmak için kullanılabileceklerinden korktukları için, gizlilik odaklı kripto para birimleri oldukça tartışmalı bir konudur. Bu nedenle, başta Güney Kore olmak üzere bazı ülkeler gizlilik odaklı kripto para birimlerine yasaklamalar uyguluyor.

Gizlilik, kripto meraklıları için en önemli endişelerden biri olmuştur. Öyle ki bir ECB yöneticisi, dijital euronun gizliliği kriptodan daha iyi koruyabileceğini söyleyecek kadar ileri gitti.

Ancak gizlilik odaklı kripto para projeleri, teknolojileri üzerinde sıkı bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

İçeriğin kaleme alındığı an itibarıyla Zcash (ZEC), CoinMarketCap verilerine göre son 24 saatte %0.62’lik bir düşüşle 149 dolar seviyesinden alım satım işlemi görmeye devam ediyor.

Read Entire Article