Ünlü Bitcoin Yatırımcısı Yorumladı! Yükselmeden Önce Düşmeli!

2 years ago 79
Okuma Süresi: 3 Dakika

Bitcoin’in (BTC) aylık RSI değeri yakın gelecekte bir dip seviyeye ulaşılabileceği yönünde sinyaller veriyor olabilir. Dalga sayısı, tersine dönüşten önce olası düşük bir seviyenin gelebileceğini destekliyor. BTC, Kasım ayında tüm zamanların en yüksek fiyatı olan 68.944 dolara ulaştığından bu yana düşmekte. Aşağı yönlü hareket, sıçrama yapmadan önce Haziran 2022’de 17.607 dolarlık düşük bir seviyeye yol açmıştı.

Hareketlerde Benzerlik Var

Mevcut fiyat hareketi 2015’tekine son derece benziyor, çünkü her iki seferde de fiyat bir önceki fitilin tüm zamanların en yüksek seviyesinden (kırmızı simgeler) sıçramıştı. Önceki iki piyasa dip noktası ile şu anki piyasa dip noktası arasındaki bir diğer ilginç benzerlik de önceki yutan aylık mum çubuğu.

Her iki durumda da %46’ya yakın bir büyüklüğe sahip bir mum çubuğu dibe yol açmıştı. Daha sonra, çok kademeli bir yukarı hareket başlamış ve sonunda hızlanmıştı. Mevcut düşüşte, Haziran mum çubuğu %45’lik bir büyüklüğe sahipti. Tanınmış BTC yatırımcısı ve Stock-To-Flow modelinin yaratıcısı @100trillionUSD, aylık RSI’nın tüm zamanların en düşük seviyesinde olduğunu belirtti.

RSI’ın 50’nin altında kaldığı zaman dilimine bakıldığında, bunu şu şekilde yapmış:

– 2015 – 334 gün

– 2019 – 182 gün

– 2022 – 153 gün

Mevcut dönem en kısa dönem olsa dahi, BTC tersine dönse bile RSI’ın 50’nin üzerine çıkması muhtemelen bir aydan fazla sürebilir. Ek olarak, RSI dip seviyesine 2015 ve 2019 yıllarında sırasıyla 62 ve 91 gün sonra ulaşıldığını belirtmek gerekir. Mevcut RSI dip seviyesine 61 günün sonunda ulaşılmıştı. Aylık büyük düşüş mum çubuğuyla birleştirildiğinde, bu okumalar bir dibe ulaşıldığını ya da yakında ulaşılacağını gösteriyor olabilir.

Destek Kırılacak Mı?

Günlük grafik BTC’nin 18 Haziran dip seviyesinden bu yana 19.000 dolar destek alanının üzerinde seyrettiğini gösteriyor. Bölgeye altı kez dokundu ve iki kez üzerine çıktı. Son olarak, 28 Eylül’de bir boğa çekiç mum çubuğu oluşturdu ve bir önceki güne ait düşüş mum çubuğunun (siyah) düşüş eğilimini bir şekilde ortadan kaldırdı.

Fiyat hareketi ve teknik gösterge okumaları ise aynı görünmüyordu. Alanlar her dokunulduğunda zayıfladığından, bu alandan nihai bir kırılma en olası senaryo gibi görünmekte. Bununla birlikte, günlük RSI yükseliş sapması (yeşil çizgi) oluşturdu ve trend çizgisi hala sağlam.

Dolayısıyla, günlük zaman dilimindeki okumalar gelecekteki hareketin yönünü teyit edemiyor. Ancak aşağı yönlü hareket daha olası görünüyor. Dalga sayımının analizi, daha fazla aşağı yönün muhtemel olduğunu göstermektedir. Bunun ana nedeni, B dalgasının üçgen şeklini aldığı ve A:C dalgalarının tam olarak 1:1 oranına sahip olduğu tamamlanmış A-B-C düzeltici yapısıdır.

Ek olarak, takip eden aşağı yönlü hareket itici görünüyor (vurgulanmış) ve takip eden sıçrama 0,618 Fib geri çekilme direnç seviyesinde (beyaz) reddedildi. Bu nedenle, bu durum daha fazla aşağı yönlü hareketin olası olduğunu ve BTC’nin 19.000 $ destek alanından aşağı ineceğini göstermektedir. C dalgasının üzerinde 20.381$’lık bir artış bu potansiyel dalga sayımını geçersiz kılacak ve bunun yerine fiyatın yeni yüksek seviyelere doğru artacağını gösterecektir.

Read Entire Article