Ünlü Borsa Uyarıyor: Bu Altcoinin Satış Baskısı Trendi Tehlikeli Olabilir!

2 years ago 105

En ünlü kripto borsalarından biri olan Kraken, Ethereum (ETH) yatırımcılarını ETH satış baskısı trendinin yüksek olması dolayısıyla uyarıyor. Kraken, on-chain ölçümlerine göre Ethereum’un fiyatının aşağı yönlü bir baskı altında olabileceğini söylüyor. Ayrıca Kraken, borsalara akan ETH’deki artış ile ayıların boğalar üzerinde üstünlük kurduğu anlamını taşıyabileceğini de iletiyor. Bunlara ek olarak Kraken, yatırımcıların ETH’lerini borsalara taşıdıklarını ve bu yüzden ETH satış talebinin arttığını belirtiyor. Bu gelişmelerle ETH’nin alıcı talebi giderek düşüyor.

Ethereum İçin Net Bir Sonuç Yok

Kraken, eğer bu eğilim devam ederse pazarlanabilir arzın artacağını ve dolayısıyla ETH’nin fiyatının düşeceğini söylüyor. Her ne kadar Kraken, Ethereum için artan bir satış baskısını vurgulasa da aynı zamanda ETH’nin sıçrama yapabilme ihtimalinin de her zaman olduğunu ve bu gelişmelerin belki de buna zemin hazırladığını da bildiriyor.

Tüm bunlara ek olarak gelen yeni açıklamalarda Kraken, MVRV Z skoruna (bir varlığın piyasa değerini gerçekleşen değerle karşılaştıran ve aşırı alım veya aşırı satış koşullarını tespit eden skor) göre şu anda yükseliş bölgesinde seyrettiğini de bildiriyor.

Öte yandan Ethereum (ETH), tüm zamanların en yüksek değerine ulaştığı fiyat değerinden neredeyse %37,5 düşük bir performans sergiliyor. Ethereum’un MVRV Z skorunun 1 puan olması ETH’nin aşırı satış bölgesinde olduğunu ve tekrar yükselişe geçebileceğini gösteriyor. ETH’nin bu skoru, fiyat toparlanmasından önce aşırı satış bölgesine çekiyor ve trendi yukarı çekmeye zemin hazırlayabiliyor.

Risk Tüm Piyasaya Hakim

Ayrıca Kraken, geleneksel piyasalara da hakim olan belirsiz makroekonomik koşulların kripto piyasasının fiyatlanmasını etkilediğini de belirtiyor. Bu sebeplerle borsalar, Ethereum (ETH)’nin şu anda Bitcoin (BTC)’ye göre daha fazla risk altında olduğunu söylüyor ve kripto piyasasında genel bir düşüş olduğuna da dikkat çekiyor. Kraken sözlerine şunları ekliyor:

“Kripto pazarlarını neyin beklediğini belirlemek zor. Bununla birlikte, on-chain verileri şu anda biraz aşağı yönlü bir grafik çiziyor. Döviz net pozisyon değişikliği gibi metrikler, piyasa katılımcılarının BTC ve ETH’yi potansiyel olarak uzun vadeli stoklamaya ve pazarlanabilir arza taşıdığını gösteriyor.’’

Read Entire Article