Ünlü CEO’dan Dikkat Çeken Açıklama! Dev Kozmetik Şirketi Metaverse’e mi Giriyor?

2 years ago 117
Ünlü CEO'dan Dikkat Çeken Açıklama! Dünyanın En Büyük Kozmetik Şirketi Metaverse'e Giriş Yapabilir

Metaverse evreni günümüzde farklı bir noktaya evrildi. Öyle ki pek çok büyük şirket bu alana yönelmek için birbiriyle yarış yapar duruma geldi. Öyle ki popüler giyim markası Gucci geçtiğimiz günlerde merkezi olmayan Blockchain oyunu The Sandbox’ta arazi satın aldığını duyururken bugün başka bir dev marka Metaverse araştırması yaptığını açıkladı.

Dünya’nın en büyük kozmetik ve güzellik şirketi l’Oreal CEO’su, Metaverse’ü keşfetmeye başladıklarını açıkladı.

l’Oreal CEO: Metaverse’ün Sınırlarını Keşfediyoruz

Dünyanın önde gelen şirketleri Metaverse’e akın ederken önde gelen kozmetik ve güzellik şirketi l’Oreal de, bu alanda ilk adımını atabilir. Öyle ki l’Oreal CEO’su Nicolas Hieronimus, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada l’Oreal’in oyun ve metaverse’ü keşfetmek için çalışmalar yaptığını duyurdu.

Nicolas Hieronimus, konuya yönelik yaptığı açıklamada şu ifadeye yer verdi;

“Oyun ve metaverse’in yeni sınırlarını keşfediyoruz”

Dev güzellik şirketi l’Oreal CEO‘su tarafından yapılan bu açıklama, şirketin yakın zamanda metaverse’e giriş yapacağının bir habercisi olabilir. Nicolas Hieronimus, yaptığı bu açıklama ile kafaları karıştırırken daha fazla ayrıntıya yer vermedi.

Dev Şirketler Bir Bir Metaverse’e Giriyor

Metaverse kavramının hayatımıza girmesiyle birlikte pek çok şirket bu alana akın etmeye başladı. Öyle ki geçtiğimiz günlerde Amerikan fast-food şirketi McDonald’s, metaversede bir zodyak koleksiyonu oluşturmak için sektörde oldukça ünlü olan moda markası Opening Ceremony’nin Kurucu Ortağı Humberto Leon ile bir proje başlatacağını duyurdu.

Bununla birlikte dünyanın önde gelen giyim markalarından olan Gucci, geçtiğimiz gün benzer bir adım atarak Metaverse’e giriş yaptığını duyurdu. Gucci, dün yaptığı açıklama ile birlikte Ethereum blokzinciri tabanlı oyun platformu olan The Sandbox’tan sanal arazi satın aldığını açıkladı.

Öte yandan teknoloji devi Samsung, Decentraland’da açtığı sanal mağazasında dünyada bir ilki gerçekleştirdi ve yeni çıkaracağı Galaxy S22 modelinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Dolayısıyla günümüzde pek çok dev şirket Metaverse’de yer almaya çalışırken, bu alana yönelen şirketlerin sayısı her geçen gün artmaya devam edecek.

Read Entire Article