Ünlü CEO Yapılan Satın Almayla Derin Nefes Aldı! Ne Kadar Rahatladı?

2 years ago 94

Kripto para borsası FTX, Alameda Research'ün risk sermayesi kolunu alarak milyarder Sam Bankman-Fried'in kripto imparatorluğunu mevcut gidişata karşı konsolide etti.

CEO’dan Açıklama Geldi

Alameda CEO'su Caroline Ellison, Bloomberg ile yaptığı bir röportajda şirketi doğruladı. Alameda Research Ventures'ın eski bir ortağı olan Brian Lee'nin kripto borsasının başlangıç ​​yatırım kolu olan FTX Ventures'ta istihdam edilmesi de bunu doğruladı. Karar, bu hafta başlarında istifa ettiğini ve danışman rolüne geçeceğini söyleyen eş CEO Sam Trabucco'nun istifasından önce alındı.

Fonun başkanı Amy Wu'ya göre, geçiş bu yıl Ocak ayında FTX Ventures'ın 2 milyar dolar topladığı zaman başladı. Girişim yatırımı artık tamamen FTX Ventures altında yoğunlaşırken Wu, kripto borsası, girişim kolu ve Alameda'nın birbirinden bağımsız olduğunu vurguladı. Wu, üçünün de tamamen ayrı varlıklar olarak faaliyet gösterdiğini belirtti.

Alameda'nın portföyünün büyüklüğü nedeniyle, birleşmenin kripto başlangıç ​​endüstrisi için önemli etkileri olabilir. PitchBook'un araştırmasına göre Alameda, NFT pazarı Magic Eden ve kripto bankası Anchorage Digital dahil olmak üzere 150'den fazla özel şirketi destekleyerek üretken bir şekilde yatırım yaptı.

FTX ve Alameda'nın Geleceği

İki şirket, FTX ve Alameda, kripto imparatorluğu konsolide edilen Sam Bankman-Fried tarafından kuruldu. Daha önce Alameda ve FTX, likidite krizi ve iflasla mücadele eden kripto kredisi veren ve ticaret platformu Voyager Digital LLC'nin varlıklarını satın almak için ortak bir nakit teklifte bulunmuştu. Ancak Voyager, teklifi düşük olarak nitelendirerek, iflas sürecini bozabileceğini ekleyerek yanıt verdi.

Yine de Ellison, kripto kışı acı bir şekilde devam etmeye devam ederse Alameda'nın benzer kurtarma tekliflerine açık olduğunu söyledi. Birisi sistemik olarak ne kadar önemliyse, onu desteklemeye çalışmanın o kadar önemli olacağı yönünde açıklamada bulundu. Daha önce Bankman-Friend, kendisi ve FTX arasında, halihazırda birkaç sıkıntıdaki firmaya yardım ettikten sonra, sıkıntıdaki kripto şirketlerini desteklemek için elinde birkaç milyar doları olduğunu söylemişti.

Read Entire Article