Ünlü Ekonomist Açıkladı: Bitcoin ve Altcoin’ler Ne Zaman Yükselecek?

1 year ago 75

Eski Goldman Sachs yöneticisi ve ünlü ekonomist Raoul Pal, makro zeminin Bitcoin (BTC) ve altcoin'ler gibi riskli varlıkları çekici göstermeye başladığını öne sürerek yükseliş vaktinin yaklaştığını ima etti.

"Piyasalar Satıcılara Kalmış Durumda"

Real Vision ile ilgili yeni bir "bana istediğin her şeyi sor" (AMA) oturumunda dikkat çeken değerlendirmelerde bulunan Raoul Pal, yatırımcı duyarlılığının şu anda aşırı korku içinde olduğunu ve bunun riskli varlıklara beklenmedik bir volatiliteyi getirmesi için katalizör olabileceğini belirterek şunları ifade etti:

Bence acı ticareti herkesi büyük bir zafer çöküşünün geleceğini, 'ben demiştim' anını ve kazançların daha düşük revize edileceğini düşünerek enayi yerine koymaktır. Bildiğim tek şey insanların olumsuz duygular içinde olduğu. Tarihte hiç görmediğim kadar olumsuzlar... Süper olumsuzlar. İnsanlar süper korunaklı hareket ediyor. Satış hacimleri inanılmaz derecede yüksek. Bu yüzden bence acının yolu daha aşağı inmek, daha fazla açığa çekmek ve sonra daha yükseğe çıkmak. Daha da yükselecek çünkü tahvil getirileri nihayet iş döngüsü için yeniden ayrışmaya başladıkça düşmeye başlıyor. Tahvil getirileri ISM (Institute for Supply Management) anketinden büyük ölçüde ayrışmış durumda. Bu 50-60 yıl öncesine dayanan bir ilişki.

Bitcoin ve Altcoin'lerin Yükselmesi için...

Pal'a göre satıcılar şu anda alıcıları ezdiği için tahvil piyasaları çökmüş durumda, ancak ünlü ekonomiste göre bu durum Federal Reserv'i (Fed) nihayet para politikasında gevşemeye gitme konusunda motive edebilir:

Şu anda likidite eksikliği söz konusu çünkü piyasada kimse yok ve sadece satıcılar var. Bence bu çok büyük sorunlara yol açacak. Bu eninde sonunda bir cevap verecek ve her şeyin cevabı her zaman daha fazla inek zilinin çalmasıdır. İngiltere bunu gösterdi: daha fazla inek sesi. Yani daha fazla para bas ve bizi bu sorundan kurtar. İnsanlar kırılana kadar zam yapmaya devam edeceklerini söylediklerinde insanların kırıldığında daha fazla inek zili duyulur. Tüm sistem artık tek bir çığlık üzerine kurulmuş durumda, o da daha fazla inek sesi. Muslukları tekrar açacaklar.

Eski Goldman Sachs yöneticisine göre merkez bankaları muslukları tekrar açtığında Bitcoin ve altcoin'ler gibi riskli varlıklar yönünü yukarı çevirerek yükselmeye başlayacak:

Bu üzücü bir durum ama bu böyle. Ancak bunu kendi avantajınıza çevirmek elinizde. Avantajınız için ticaret yapmak bu değişimin ne zaman geldiği ve riskli varlıklar için ne yaptığını anlamaktır. Bu çok cazip.

Read Entire Article