Ünlü Ekonomist Korkunç Senaryoyu Açıkladı: Rusya, Yaptırımlardan Kaçmak İçin Kriptoya Yönelirse Ne Olur?

2 years ago 393
 Rusya, Yaptırımlardan Kaçmak İçin Kriptoya Yönelirse Ne Olur?

Ünlü ekonomist Alex Kruger, Rusya yaptırımlardan kaçmak için kripto paralara yönelirse kripto varlıklarının olumsuz etkileneceği konusunda yatırımcılara uyarıda bulundu.

Kruger: Rusya Kriptoya Yönelirse Korkunç Bir Düşüş Başlar

Kripto para analisti ve ünlü ekonomist Alex Kruger, Rusya-Ukrayna krizi sonucu Rusya’ya uygulanan yaptımımların kötü sonuçlar doğurabileceğini açıkladı. Kruger, Twitter’dan yaptığı açıklamalarda 123.700 takipçisine, Rusya’nın yaptırımları aşmak için kripto para birimlerine yönelmesi ABD düzenleyicilerinden ciddi bir tepki alması ile sonuçlanabilir.

Alex Kruger, bu konu hakkında yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

“Rusya’nın yaptırımları aşmak için kripto kullanması korkunç bir düşüş olur. Bunun olmasını beklemeyin. Ama ne dilediğine dikkat et. ABD düzenleyicileri, bir ulusal güvenlik meselesi olarak sektörü ezmeye zorlanacak.”

ABD, müttefikleri ve ortaklarıyla birlikte, komşusu Ukrayna’yı işgal etmeye başladıktan sonra Rusya’ya çeşitli yaptırımlar uyguladı. Yaptırımlar, Rusya’nın önde gelen finans kurumlarının ABD finans sisteminden ayrılmasını da içeriyor.

Ekonomist ve kripto para analisti Kruger‘e göre, kripto ve hisse senedi ve emtia gibi diğer varlıkların fiyatları, Rusya-Ukrayna ihtilafının neden olduğu düşüşün ardından dibe vurdu.

Kruger, açıklamalarına şu sözlerle devam etti;

“Düşüş, hisse senetleri ve kripto para birimleri için çok olası. Değerli metaller için en iyisi. Piyasa size bunu söylüyor.”

Nükleer Silahların Kullanılması Durumu Daha da Kötüleştirebilir

Ancak Kruger, kripto ve diğer varlıkların fiyatlarının dibe vurduğunu düşünse de, bu savaşta nükleer silahların kullanılmaya başlanması durumu daha da kötüleştirebileceğini belirtti ve şöyle söyledi;

“İşler nasıl daha da kötüye gidebilir:

– Çin Tayvan’ı işgal etti

– Rusya daha fazla ülkeyi işgal ediyor

– Nükleer silahlar

Bu senaryolar dışında, piyasa zaten en kötü senaryoyu aldı ve bunu savuşturdu.

Bu her silahlı çatışmada olur. Bu, onlarca yıldır herhangi bir çatışmadan daha büyük olduğu için farklı olabilirdi, ancak piyasa öyle demiyor.”

İçeriğin kaleme alındığı an itibarıyla lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), CoinMarketCap verilerine göre son 24 saatte %1.01’lik düşüşle 38.759 dolardan alım satım işlemi görmeye devam ediyor.

Read Entire Article