Ünlü Ekonomiste Göre Bitcoin ve Altcoin’lerde “Soğuklar Bitti”

2 years ago 86

ABD'li yazılım şirketi MicroStrategy CEO'su Michael Saylor, CNBC'de yayınlanan Squawk Box programının son bölümüne konuk olan ünlü ekonomist Mohamed A. El-Erian'ın Bitcoin ve kripto para piyasasının diğer üyeleri altcoin'lere ilişkin yaptığı değerlendirmeden bir kesiti paylaştı.

"Tahribat Giderildi"

Önde gelen ekonomist ve finans uzmanı Mohamed A. El-Erian, Squawk Box'ın yardımcı sunucusu Andrew Sorkin'in bir sorusunu yanıtlarken, Bitcoin'in son günlerde 23 bin 400 dolar bölgesine ve ardından 24 bin dolar seviyesine kadar çıkmasının kripto kışının bitmiş olabileceğinden dolayı gerçekleştiğine inandığını söyledi.

Ona göre, çok sayıda yatırımcının "kripto kışı" olarak adlandırdığı bu son düşüş döneminin artık geride kaldı ve piyasalardaki tahribatın giderilmesinin ardından yola devam etmek için daha iyi bir temele sahip.

Tesla'nın Bitcoin Satışı

Kripto para piyasaları için bu haftanın en olumsuz gelişmesi, hafta başında Tesla'nın Bitcoin varlıklarının yüzde 75'ini nakde çevirmesi oldu. Tesla'nın BTC satışı yaptığını açıklaması en büyük kripto paranın fiyatının hızla yüzde 3 aşağı itti.

Tesla, 2021'in başında 1.5 milyar dolar değerinde BTC aldığını ve BTC'de ödeme kabul edeceğini duyurmuştu. Şirket, ardından Bitcoin madenciliği ile ilgili çevresel kaygıları işaret ederek ödemelerde BTC kabul etme konusunda geri adım attı. Elektrikli araç üreticisi, son BTC satışı ile nakit rezervini 936 milyon dolar arttırdı.

Tesla CEO'su ve ünlü milyarder Elon Musk, BTC varlıklarında satış yapıldığının açıklanmasının ardından gelecekte daha fazla Bitcoin almaya sıcak baktıklarını ve bu satışın BTC'ye artık olumsuz bakıldığı şeklinde görülmemesi gerektiğini belirtti.

Read Entire Article