Ünlü Ekonomistten Büyük Çöküş Uyarısı: Fed Bunu Yapmadan Önce Altın, Gümüş ve Bitcoin Alın

1 year ago 64

Ünlü ekonomist Robert Kiyosaki, finansal okuryazarlıkla ilgili kaleme aldığı, özellikle "Zengin Baba, Yoksul Baba" kitabı ile tanınan bir isim. Kiyosaki'ye göre Fed, ABD ekonomisini yavaş yavaş öldürüyor ve insanlar Fed'in geri adım atmasından önce Bitcoin (BTC), gümüş ve altın almalı.

"Bitcoin Almanın Tam Vakti"

Ünlü finans yazarı Robert Kiyosaki, Bitcoin alın tavsiyesini yineledi ve BTC almanın tam vakti olduğunu iddia etti. Kiyosaki, kişisel Twitter hesabından attığı tweet'te "Fed faizleri artırmaya devam ettikçe altın ve gümüş fiyatları düşüyor. Stokta gümüş kalmadı, bu yüzden fiziki altın alıyorum. Faizlerin artırılması ekonomiyi öldürür. Hisse senedi, tahvil ve emlak piyasası çökecek. Fed geri adım atacak. Fed geri adım atmadan önce altın, gümüş ve Bitcoin alın." ifadelerini kullandı.

Kiyosaki, bundan bir hafta önce attığı bir tweet'te, COVID-19'un tüm dünyayı sarstığını, ancak özellikle ABD yönetiminin 2020'den beri yaptığı düzenli dolar basımından dolayı ABD dolarının yakında yok olup gideceğini iddia ederek Bitcoin yatırımcılarının ondan şüphe edenlerle vakit kaybetmemelerini ve BTC satın almaları tavsiyesinde bulunmuştu. Ünlü finans yazarının işaret ettiği gibi, gerçekten de ABD yönetimi 2020 yılında 6 trilyon dolardan fazla para basarak ekonomiye enjekte etti.

Bitcoin Yükseliyor

Kripto veri platformu CoinMarketCap'ın sağladığı verilere göre, Bitcoin, 20 bin 800 doları geçmeyi başardığı ve merkezi kripto para borsalarından BTC çıkışlarının arttığı görülüyor.

Lider kripto para Bitcoin, yazım sırasında son 24 saatte yaptığı yüzde 3,76'nın üzerinde yükselişle 20 bin 976 dolardan işlem görüyor. Öte yandan yatırımcıların merkezi kripto para borsalarından şaşırtıcı miktarlarda BTC çıkarmakla meşgul.

Veri sağlayıcısı Santiment, yakın tarihli bir tweet'inde merkezi kripto para borsalarında tutulan BTC'lerin oranının dolaşımdaki arza kıyasla yüzde 8,3'e düştüğünü, bu seviyelerin en son dört yıl önce görüldüğünü bildirdi. Bir diğer veri sağlayıcısı IntoTheBlock, 28 Ekim'de 1.53 milyar dolar değerinde 70 binden fazla BTC'nin kripto para borsalarından çıkarıldığını bildirdi. Bu BTC çıkışı son 6 ayda tek seferde gerçekleştirilen en yüksek BTC çıkışı oldu. Bundan önce ise Blockchain gazetecisi Colin Wu, Binance'ten 51 binden fazla BTC'nin transfer edildiğini bildirmişti.

Read Entire Article