Ünlü Finans Şirketinden Çığır Açan Gelişme: Emeklilik Fonu İçin Bitcoin (BTC)!

2 years ago 150

Dünyanın en ünlü finans şirketlerinden olan Fidelity Investments, müşterilerine emekli maaşlarının yaklaşık %20’sini Bitcoin (BTC)’ye yatırabilecekleri bir plan sunuyor. Şirket, hali hazırda Amerika’da en büyük emeklilik planı sağlayıcısı olmasının yanı sıra bu hamlesiyle de müşteri portföyünü genişletebilir.

Otomatik BTC Alımı

Plan, henüz düzenleyici onayından geçmeyi planlıyor. Bu süreçte şirket, müşterisi olan yaklaşık 23.000 firma olduğundan ülke çapında kriptoların benimsenmesini bu hamleyle destekleyebilir. Bu planla birlikte, Bitcoin’in alıcı sayısı net bir şekilde artacak ve fiyatına da etkili olacaktır. Bu geliştirme hakkında konuşan işyeri emeklilik teklifleri ve platformları başkanı Dave Gray, şunları belirtiyor:

“Şirket olarak, sponsorlarımızdan gelen taleplere kayıtsız kalamıyoruz. Biz de kriptoların bu alanda nasıl olacağına dair ilgi duyuyor ve Bitcoin’in bir emeklilik planı olarak uygulanmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.”

MicroStrategy ve BTC ETF’si

Bunun yanı sıra şirket, MicroStrategy’nin de plana katılmayı kabul ettiğini söylüyor. Ayrıca şirket, planın düzenleyiciden geçip 2022’nin ortasına kadar kullanıma sunulmasını hedefliyor. Buna ek olarak şirket, işlem ücreti olarak toplam varlıkların %1’inden daha tahsil etmeyi planlıyor. Zaten hali hazırda Kanada’da bir Bitcoin ETF’si yürüten Fidelity, bu teklifle beraber kriptoları sistemine entegre etmeye devam ediyor.

Öte yandan ABD Çalışma Bakanlığı’nın kriptoların ve benzeri yatırımların dolandırıcılık, hırsızlık ve kayıp risklerinin de dahil olduğu zorluklar taşıdığını düşünüyor ve çok ılıman bakmadığı biliniyor. Fidelity, bu konuda rehberlik ihtiyacını karşılamak için belli ajanslara ulaşmaya da çalışıyor.

Emeklilik Fonları ve Kripto

Ayrıca Fidelity, bu konuda bir ilki gerçekleştirmiyor. Geçen yıl, Avustralya’nın bir emeklilik fon şirketi olan Queensland Investment da kriptolara yatırım yapmak istediğine dair paylaşımlarda bulunmuştu. Bunun yanı sıra ABD merkezli emeklilik fon firması Fairfax Country Polis Memurları Emeklilik Sistemi de bu alana ilgi göstererek kriptoları araştırıyordu. Ancak genel anlamda bakıldığında çoğu emeklilik fonu firmasının, yüksek risk ve volatilite nedeniyle kriptolara karşı temkinli olduğu görülüyor.

Read Entire Article