Ünlü Finans Uzmanı Bitcoin’de Yeni Boğa Koşusu için Tarih Verdi

2 years ago 93

Yatırım danışmanlığı şirketi Midas Touch Consulting'in genel müdürü Florian Grummes, Bitcoin'in (BTC) son günlerde yaptığı yukarı yönlü fiyat hareketlerine rağmen varlığın bir sonraki boğa koşusunun önünde uzun bir zaman olduğunu iddia etti.

Bitcoin'de "Yardım Rallisi" Beklentisi

Kitco News'e konuşan Grummes, bir sonraki boğa koşusunun 2024 için planlanan Bitcoin halving (yarılanma) etkinliğinden 6 ila 12 ay önce yaşanacağını öne sürdü. Bununla birlikte, profesyonel yatırımcı, kripto kışının bitmekten çok uzak olduğunu vurgularken mevcut piyasa hissiyatının Bitcoin'in yaz aylarında bir "yardım rallisi" için hazır olabileceğini ortaya koyduğunu ve BTC'nin muhtemelen 35 bin dolara ulaşabileceğini belirterek şunları söyledi:

Daha geniş bağlamda, Bitcoin söz konusu olduğunda kripto kışında olduğumuzu düşünüyorum ve genellikle kripto paralar için kripto kışı zaman alan bir dönem. Muhtemelen 2024'ün Mayıs ayında gerçekleşmesi beklenen bir sonraki Bitcoin yarılanmasına kadar beklememiz gerekecek. Yani yarılanma etkinliği bundan yaklaşık iki yıl sonra olacak. Bence gerçekçi olarak, bu piyasaların yeni ve büyük bir boğa piyasasına gerçekten hazır hale gelmesi en az 6 ila 12 ay daha alacak ancak bundan önce Bitcoin kolay bir şekilde 25 bin dolara hatta 35 bin dolara yükselebilir.

Mevcut Bitcoin fiyat hareketine dayanarak, ayrıca kripto paraların borsalarla bağlantılı olarak bir toparlanma modunda olduğunu ve yatırımcıların yukarı ve aşağı yönlü sürpriz hareketler beklemesi gerektiğine dikkat çekti.

Grummes, uzun vadede kurumsalların artan benimsenmesi ve piyasalara girişinin bir sonraki boğa koşusunu destekleyeceğini belirterek Bitcoin için yükseliş beklediğini dile getirdi. Ancak bunların hepsi Fed'in enflasyonu kontrol altına almasına bağlı olarak şekillenecek.

Finans uzmanı, bundan önce Bitcoin'in 2022'nin ilk çeyreğinde 100 bin dolara ulaşmasını beklediğini açıklamıştı ancak bu beklentisi gerçekleşmedi.

Kritik Direnç Henüz Geçilmiş Değil

Bitcoin ve kripto para piyasalarının geri kalanı, 2022'nin ilk yarısında kırmızı bölgede işlem gördü. Özellikle, en büyük kripto para, değerini yüzde 56 kaybederek, 2022'nin ikinci çeyreğinde bir çeyrekteki en kötü performansını kaydetti. BTC, yazım sırasında 22 bin 465 dolardan işlem görüyor.

Kripto para analisti Michaël van de Poppe, Bitcoin'in 28 bin dolara yükselmesi için kilit direnç seviyesi olan 23 bin 800 doları kırmak zorunda olduğu görüşünde.

Read Entire Article