Ünlü Fon Yöneticisinden Dikkat Çeken Açıklamalar! Popüler Borsayı Hedef Aldı

2 years ago 123
Ünlü Fon Yöneticisinden Dikkat Çeken Açıklamalar! Popüler Borsayı Hedef Aldı

Kynikos Associates kurucusu ve başkanı Jim Chanos, Cuma günü bir CNBC röportajı sırasında Coinbase’i “balon stoğu” olarak nitelendirdi ve kripto para borsalarında rekabet arttıkça ücret sıkışması beklediğini belirtti.

Kynikos Associates’den Dikkat Çeken Açıklamalar

Kynikos Associates’in kurucusu Jim Chanos, bir röportajda CNBC’ye verdiği demeçte, popüler kripto para borsası Coinbase’i balon stoğu olarak değerlendirdi ve kripto para borsaları arasında rekabetin arttmasıyla birlikte fiyat sıkışması yaşanacağını dile getirdi.

Ayrıca Chanos, yaptığı açıklamaların devamında bu yılın popüler kripto para borsası Coinbase için karlı geçmeyeceğinin de altını çizdi.

Chanos röportaj sırasında şu ifadelere yer verdi;

Yani bahsettiğim şey Coinbase. Coinbase, balon stoklarından biri olarak adlandırdığımız şeydir. Açıkçası, hemen hemen tek halka açık kripto borsası olarak benzersiz bir pazar nişi var. Coinbase 40 milyar dolarlık piyasa değeri ile bu yıl muhtemelen karlı olmayacak.

Coinbase Hisse Senedini Etkileyen Faktörler

Coinbase hisse senedinin neden düşük performans gösterdiğinden bahseden Chanos, kripto borsaları arasındaki artan rekabetin “ücret sıkıştırması” olacağı anlamına geldiğini ve borsanın gelirleri bu ücretlere bağlı olduğu için çok şey kaybedeceğini öne sürdü.

Ayrıca Coinbase Stock (COIN) ve Bitcoin fiyatı arasındaki farklılığa da dikkat çekti. Şimdiye kadar, hisse senedinin değeri ile BTC arasında pozitif bir korelasyon vardı ve bu da bazı yatırımcıların onları benzer bir değer teklifine sahip olarak görmelerine yol açtı. Ancak Chanos’a göre, artık durum böyle değil gibi görünüyor.

Jim Chanos, açıklamalarının devamında daha fazla kripto bağlantılı borsada işlem gören ürünlerin ve madencilik hisse senetlerinin ortaya çıkması, Coinbase hissesine olan talebi her zaman azalttığını belirtti.

Ayrıca, Coinbase’in yıl için genel kripto para sektörü görünümü nedeniyle daha fazla sorunla karşı karşıya kalabileceğinin de altını çizdi

Öte yandan birçok analist, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin değerinin bir aralıkta işlem görmeye devam edeceğini ve dünya çapında devam eden siyasi gerilimlerle birleştiğinde, yatırımcıların kripto yatırımlarına çekilmeyebileceğini tahmin ediyor.

Coinbase için ise bu, karlılığını etkileyecek daha düşük işlemler anlamına geliyor.

Read Entire Article