Ünlü İsim, Terra (LUNA) Çöküşünden Günler Sonra Sessizliğini Bozdu! İşte Dikkat Çeken Açıklamaları

2 years ago 111
Ünlü İsim, Terra (LUNA) Çöküşünden Günler Sonra Sessizliğini Bozdu! İşte Dikkat Çeken Açıklamaları
Okuma Süresi: 2 Dakika

Son dönemin en çok konuşulan kripto para birimlerinden olan LUNA‘nın en iyi savunucularından biri olan Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, yakın tarihli bir hissedar mektubunda Terra’nın çöküşü hakkındaki sessizliğini nihayet bozdu.

Mike Novogratz, Terra (LUNA) Çöküşü Hakkında Konuştu

Terra’nın yerel varlığı LUNA‘da yaşanan korkunç çöküşün ardından Twitter’da ürkütücü bir şekilde sessiz kalan Novogratz, ekonomi ve kripto para birimi endüstrisi hakkında düşünmekle meşgul olduğunu iddia etti.

Novogratz daha sonra yaptığı açıklamalarda bu ayın başlarında sabit değerini kaybeden algoritmik UST stablecoin‘in “başarısız olan büyük bir fikir” olduğunu söyledi.

Ünlü CEO, Galaxy‘nin 2020’nin dördüncü çeyreğinde Luna’ya yatırım yaptığını belirtmişti. Buna ek olarak, Ocak ayında LUNA’ya adanmış dövmesini gururla sergiledi. Tokenin patlamasından sonra Novogratz, kripto para projesinin abartılı tanıtımı nedeniyle geniş çapta alay konusu oldu.

Novogratz, bu olayın ardından şöyle söyledi;

Dövmem, girişim yatırımının alçakgönüllülük gerektirdiğini sürekli hatırlatacak.

LFG’nin Yeterli Rezervi Yoktu

Yönetim tokeninin fiyatı, olumsuz makro koşullar nedeniyle kripto pazarında genel düşüşe geçmeden önce 118 dolarda zirve yaptı. Milyarder, Luna Foundation Guard vakfının rezerv varlığı olan Bitcoin üzerindeki aşağı yönlü baskının ve UST para çekme işlemlerinin bir siyah kuğu olayını tetiklediğini açıkladı.

Novogratz ayrıca yaptığı açıklamalarda LFG’nin felaketi önlemek için yeterli rezervi olmadığının da altını çizdi.

Konu üzerine çok fazla mürekkep dökülmüş olsa da, görünüşte başarısız olamayacak kadar büyük olan en büyük blok zinciri projelerinden birinin hızla çöküşü birçok kişinin kafasını karıştırıyor.

Novogratz, ayrıca tokenin çöküşünü olumsuz küresel piyasa koşullarına bağladığını da belirtti. Ünlü CEO tüm bunlara ek olarak, yatırımcılara Galaxy’nin yaptığı gibi, çeşitlendirilmiş bir kripto varlık portföyü oluşturmalarını tavsiye etti.

Terra’nın şok edici çöküşüne rağmen Novogratz, kripto para biriminin ortadan kalkmadığına ikna oldu, ancak aynı zamanda yatırımcıları piyasanın hemen geri dönmeyeceği konusunda da uyardı.

Read Entire Article