Ünlü İstatistik Şirketi Raporladı: Bitcoin Popülaritesinde Son Durum!

2 years ago 92

Kripto para piyasalarında yaşanan yüksek volatiliteye rağmen Bitcoin (BTC) ile etkileşime giren insan sayısında ciddi anlamda bir ilerleme kaydedildi.

Bitcoin'in Popülaritesi

BitInfoCharts. com verilerine göre 26 Ağustos itibariyle yaklaşık 35.257.206 adresin bakiyelerinde en az 1 dolar değerinde Bitcoin mevcut. Bu sayı küresel nüfusun yaklaşık % 0,4'üne eşit. Ayrıca yazının kaleme alındığı tarih göz önüne alındığında mevcut küresel nüfusa göre, her 226 kişinin biri en az 1 ABD doları değerinde Bitcoin'e sahip. Ancak bazı istisnai durumlarda, bir kişinin birden fazla Bitcoin adresine sahip olabileceğini belirtmekte fayda var. Örneğin, bir yatırımcının birden fazla cüzdan adresi olabilir.

Kripto para savunucuları özellikle Bitcoin'in kullanıcılarına sunduğu işlem kolaylığı, ekonomik ve daha hızlı para transferi gibi geleneksel para birimlerine göre sayısız avantajına atıfta bulunarak toplu kabul için önemli bir çalışma yürütüyor. Bununla birlikte kripto para birimi elde ettiği popülariteye rağmen hala evrensel bir benimseme ile mücadele ediyor.

Volatilitenin Etkisi

Açıklanan verilerdeki mevcut bakiyelerinde en az 1 dolar değerinde Bitcoin tutan adreslerin birçoğu bireysel yatırımcılara ait. Bunlara ek olarak kripto para savunucuları Bitcoin'in yayılmasının, popülasyonlar arasında finansal bir katılıma teşvik edeceğini ileri sürdü. Ayrıca önümüzdeki zamanlarda piyasalarda yaşanan volatilitenin nispeten azalmasıyla birlikte bu sayının daha da artacağı öngörülüyor.

Öte yandan lider kripto para birimi olan Bitcoin’in holder oranı, bazı ülkeler tarafından açıklanan düzenleme kararları, volatilite ve belirsizlik gibi zorluklarla karşı karşıya. Belirtilen unsurlar bazı bireysel yatırımcılar için oldukça kritik noktalar olarak gösteriliyor. Ayrıca kripto para piyasalarında önemli bir unsur olan ve devasa işlemleri ile gündeme sık sık gelen balinaların bireysel yatırımcılara kıyasla çok daha az olmasının mevcut piyasa koşullarında lider kripto para biriminin yeterince tanınmadığını gösterdiği belirtildi.

Read Entire Article