Ünlü Kripto Patronu Platform Tarafından Engellenmişti! Bakın Ne Oldu!

2 years ago 96

DeFi ödünç verme protokolü Aave Protocol, uygulamasındaki TRM API'sinin Tornado Cash aracılığıyla bilinmeyen kaynaklardan ETH alan adresleri engellemekten sorumlu olduğu konusunda açıklamada bulundu. Cumartesi günü bir Twitter ileti dizisinde protokol, TRM Labs'tan blockchain istihbaratı aldığını ve güvenli bir sistem sağlamak için TRM API'sini ön ucuna entegre ettiğini iddia etti.

Yanlış Anlaşılmalar Oluştu

DeFi protokolüne göre, “TRM API risk parametreleri, Tornado Cash sözleşmeleriyle etkileşime giren tüm cüzdanları tanımladı ve OFAC yaptırımlarına uygun olarak, yaptırım sonrası etkileşime giren tüm adresleri engelledi. Bu, Tornado Cash sözleşmeleriyle rıza olmadan etkileşime giren üçüncü şahıslar da dahil olmak üzere neden birkaç adresin blok listesine girdiğini açıklıyormuş gibi görünüyor.

Aave Protocol yetkilileri konuyu ele aldıklarını ve koşullar göz önüne alındığında sorumlu ve makul risk azaltmayı değerlendirmeye devam edeceklerini de sözlerine eklediler. Ek olarak protokolün, merkezi olmayan ve bir DAO tarafından yönetildiğini yinelediler ve topluluğu açık ve adil finansman için aktif olarak mücadele etmeye ve savaşmaya çağırdı.

Justin Sun Geri Döndü

Bu arada, Aave hesabı Tornado Cash aracılığıyla 0.1 ETH aldığı için bloke edilenlerden biri olan Justin Sun, hesabın tekrar aktif olduğunu onayladı.

Justin Sun daha önce 13 Ağustos'ta Aave ile olan etkileşiminin engellendiğini açıklamıştı. Tron kurucusu, merkezi olmayan protokolün Tornado Cash bağlantılı bir işlem nedeniyle cüzdanını bloke edildiğini söylemişti. Peckshield daha sonra 600'den fazla cüzdanın yasaktan etkilendiğini açıkladı.

Mevcut bilgiler ayrıca Uniswap, Balancer, dYdX ve diğerleri gibi diğer merkezi olmayan protokollerin Tornado Cash üzerindeki OFAC yaptırımı nedeniyle, kullanıcıların erişiminin kısıtlandığını gösterdi.

Kripto Topluluğu Sorguluyor

Bazı DeFi protokollerinin Tornado Cash ile etkileşime giren adresleri tarama ve engelleme kararı, “decentralization” hakkında sorulara yol açtı. Aave'nin durumunda, topluluk, kötü niyetli kullanıcılar için sözleşmeyle doğrudan etkileşime geçmeyi seçebilecekken, ortalama bir kullanıcının ön uca erişimini engellemenin mantığını sorguladı.

Read Entire Article