Ünlü Meme Coin Artık Avrupa’da: Bu Gelişmelerle Kabulü Büyüyor!

2 years ago 126

Doge katili olarak bilinen Shiba Inu (SHIB), benimsenmesini giderek artırıyor. Daha önce Shiba Inu’nun Türkiye ayağı olan ekosistemi, devlet büyükleriyle bir araya gelerek kriptoların ülkelerdeki yerini konuşmuştu. Bir hamle de İsviçre’den geliyor. İsviçre’de çok uluslu bir şirket olan Fidinam, ödeme yöntemi olarak Shiba Inu (SHIB)’i kabul ettiğini duyuruyor.

Benimsenme Artıyor

Bu ve benzeri gelişmeler, kriptoların kurumsal benimsenmesini arttırdığı kadar ülkelerde yaygınlaşmasını da sağlıyor. Fidinam’ın Almanya, Avusturya, Belçika, İngiltere, İspanya ve Amerika’da varlık sürdürdüğü biliniyor. Dolayısıyla ödeme yöntemi olarak SHIB’in kabul edilmesi bu ülkelerin hepsinde sağlanacaktır. Bir meme coin olarak başlayan ve kurumsal benimsenmesiyle diğer altcoinlere kafa tutan Shiba Inu, bu gelişmelerle popülaritesini daha da artıracaktır.

Bunun yanı sıra özel Porsche üretim merkezi olan Porsche Towson, Shiba Inu gibi birçok kripto para biriminin içinde bulunduğu bir ödeme yöntemi platformu olan BitPay ile ortaklık kurduğunu açıklıyor. BitPay, kabul gördüğü her noktada SHIB’in de kullanılmasına izin veriyor. Shiba Inu, 2021’in sonlarına doğru BitPay’e dahil olarak benimsenmesini giderek artırmıştı.

Shiba Inu’dan Gelişmeler

Bu ayın başlarında ünlü kripto borsası Robinhood, Shiba Inu’nun da içinde bulunduğu dört altcoini listeleyeceğini duyurmuştu. Bu haber ile SHIB’in fiyatı %20 kadar artmakla beraber, hacmindeki büyüme de ciddi bir oran artışı görmüştü. Ayrıca SHIB, bugün itibariyle bir diğer kripto borsası olan Parex’te de listelenecek. Bunun yanı sıra balinaların da SHIB’e olan tutkusu giderek artıyor. SHIB, ilk 100 Ethereum (ETH) balinasının elinde tuttuğu kriptolar arasında ilk onda yer alıyor. ETH balinaları 1,3 milyar dolar değerinde 53 trilyon SHIB’e sahipler. Ki bu SHIB’ler onların portföyünün yaklaşık %15’ine tekabül ediyor. Bu yazı yazılırken ise SHIB, son 24 saatteki %2’ye yakın artışıyla yaklaşık 0,0000255 dolardan işlem görüyor.

Read Entire Article