Ünlü Milyarder Altcoin Sepetini ve Yatırım Stratejisini Açıkladı!

2 years ago 102

 Kripto para piyasası sert bir volatiliteye tanıklık ederken, milyarder yatırımcı Kevin O'Leary güncel kripto yatırım stratejisini ve altcoin sepetini paylaştı.

Altın Değerinde Tavsiyeler!

Bankless podcast'iyle yaptığı yeni röportajda O'Leary, kripto para yatırımlarının detaylarını açıklarken portföy teorisinin genel kurallarına nasıl uyduğunu anlatıyor. Açıklamasına göre sepetindeki varlıkları 36 aydır biriktiriyor. Başlangıçta %2,5 ile giriş yaptı. Ardından, yatırmını %7’ye çıkardı ve şimdi %15’in üzerinde BTC ve altcoin tutuyor. O’Leary, portföy stratejisiyle ilgili şunları söyledi:

Portföy teorisinde, devlet fonu gibi bir yetkiyi yönetiyorsanız, size bu büyük yatırımcıların uyguladığı kuralları söylememe izin verin. Aynı felsefeyi kripto paralar için kullanıyorum. S&P 500'de 11 sektörümüz var. Portföy teorisi size şunu söyler: hiçbir sektörde %20'den fazla, hisse senedi veya tahvilde asla %5'ten fazla varlık tutma. Bu çeşitlendirmedir ve temel olarak devlet servetinin %99'u benim gibi endeksleyiciler tarafından yönetilir. Bu stratejiyi kripto paralara da uyguluyorum.

Risk sermayedarı, yatırım stratejisini paylaştıktan sonra portföyündeki altcoin projelerini açıkladı. Buna göre yatırımcının portföyünde Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), USD Coin (USDC) gibi önde gelen  kripto para birimleri tutuyor. Milyarder, bir Ethereum katman-2 ölçeklendirme çözümü olan Polygon’a (MATIC) da yatırımyaptığını açıkladı. Yatırımcı, kripto para piyasasının önümüzdeki 10 yıl içinde dünyanın en büyük 12. piyasası olacağını tahmin ediyor. Bu yüzden, sermayenizin %20'sini kripto paralara koyabilecğimizi ve potföy çeşitlendirmesinin önemli olduğuna dikkat çekiyor ve şu açıklamayı yapıyor.

Şu anda en büyük pozisyonları Ethereum ve Bitcoin, bu büyük bir sürpriz değil. Ama aynı zamanda USDC'de büyük bir pozisyonum var, FTX'te özel bir şirket olan hisse senedi olarak büyük bir pozisyonum var. Polygon oldukça iyi işler çıkarıyor. Ethereum'a rakip bir proje ve daha düşük işlem ücreti sunuyor. Solana'yı yakından takip ediyorum. Sam Bankman-Fried'in yaptıklarının büyük bir hayranıyım.

Stablecoin Regülasyonu Şart

O'Leary, piyasaların istikrarsız olduğu zamanlarda fırtınaları atlatmaya yardımcı olmak için bir yatırım portföyü içinde çeşitlendirilmiş varlıkları tutmanın önemini vurguluyor. Yönetici, piyasadaki sert düzeltmenin etkisini en aza indirmek için çeşitlendirmeye dikkat çekiyor.

Değerlerini ABD doları gibi para birimlerine sabitlemeyi amaçlayan kripto varlıkları olan stablecoin'ler söz konusu olduğunda, Shark Tank yatırımcısı, hükümet netlik sağlaması için regülasyon yapmaya çağırıyor ve şunları ekliyor:

Washington'dakilerin ivedi olarak harekete geçmesi gerek. Stablecoin regülasyonu sektör için faydalı bir adım olacak.

Read Entire Article