Ünlü Milyarder, Cumhurbaşkanı ile Bitcoin’i Konuştu! Peki Sonuç?

1 year ago 62

Kripto paralar dünya genelinde benimsenmeye devam ediyor ancak yüksek volatilitesi bazılarını korkutuyor. Dünyaca ünlü yatırımcı ve milyarder bu konuda önemli bir adım attı. İkinci El Salvador’u aramak için yola çıkan milyarder, zor durumdaki bir ülkenin üst düzey yöneticileriyle görüştü. Toplantı bitti ve sonuç belli oldu.

Bitcoin Yasal Para Birimi

Bitcoin hali hazırda El Salvador’da yasal para birimi ve ülkenin yaptığı Bitcoin yatırımı, dolar karşısında ciddi anlamda eridi. Durum böyleyken farklı bir ülkeye Bitcoin’i kurtarıcı gibi sunmak güçtür. Kripto yanlısı yatırımcı Tim Draper'ın Sri Lanka'ya yaptığı son gezi biraz da bu amaçlaydı. Silikon Vadisi milyarderinin zor durumdaki ada ülkesi için yaptığı Bitcoin sunumunun reddedilmesinin ardından gezi manşetlere taşındı.

Draper, TV programının bir bölümünü çekmek için Sri Lanka'daydı. Ziyareti sırasında aralarında ülkenin Cumhurbaşkanı'nın da bulunduğu çok sayıda üst düzey siyasetçiyle bir araya geldi. Bloomberg tarafından yayınlanan bir rapora göre Tim Draper, Sri Lanka Devlet Başkanı Ranil Wickremesinghe ile bir araya gelerek ülke için kripto kabulü olasılığını sundu.  Hali hazırda Sri Lanka, yakıt ve gıda kıtlığına neden olan bir borç krizinin ortasındaydı.

Bitcoin Teklifi

Draper, ülkenin Bitcoin kullanarak ekonomisini iyileştirebileceğinden bahsetti. BTC'nin Eylül 2021'den bu yana yasal ödeme aracı olduğu El Salvador'daki ilgiye dikkat çekti. Birçok kripto zengini daha dostça bir tavır sergilediği için El Salvador’da mülk edindi ve bazı şirketler merkezlerini buraya taşımayı düşünüyor. Draper, Cumhurbaşkanı ile görüştükten sonra Vali Nandalal Weerasinghe ile bir araya geldi. Ancak, ülkenin mali karmaşasını çözmekten sorumlu kişi olarak vali, Tim Draper'ın Bitcoin sunumuna pek tahammül gösteremedi.

"Merkez Bankası'na merkezi olmayan para birimiyle geliyorum."

Vali buna oldukça basit bir cevap verdi;

“Kabul etmiyoruz”.

Vali'nin isteksizliğine rağmen Draper dikkatini Sri Lanka'daki yaygın yolsuzluğa çekmeye çalıştı. Ülkedeki yolsuzluğu sadece Bitcoin'in kabul edilmesinin çözebileceğini savundu. Yaklaşık 30 dakika süren toplantıda Nandalal ikna olmadı ve böyle bir kararın krizi daha da derinleştireceğini iddia etti.

Read Entire Article