Ünlü NFT Koleksiyoncusu Çaldırdı: Yarım Milyon Dolara Yakın Kayıp!

2 years ago 88

Ünlü NFT Koleksiyoncusu Wizard Pass Offical’ın hemen hemen tüm NFT’leri çalındı. Hacke kurban giden Wizard Pass Offical, yaklaşık 1900 NFT’ye sahipti ancak bu hack faaliyetinden sonra hesabında sadece 1 adet NFT kaldı. Wizard Pass Offical’ın Opensea’de bulunan NFT’leri popüler NFT koleksiyonlarından olan Mutant Ape Yatch Club (MAYC), Clone Xs ve Cool Cats olduğu bildiriliyor.

Yarım Milyon Dolarlık Hack!

Scam, hack ve rug pull faaliyetlerini izleyen bir platform olan PeckShieldAlert, gerçekleşen dolandırıcılık faaliyetiyle Wizard Pass Offical’ın önce 107 Ethereum (ETH), daha sonra da 66 ETH kaybettiğini belirtiyor. Bu yazı yazılırken Ethereum (ETH) 2.590 dolardan işlem görüyor ve toplamda yaklaşık 173 dolara denk gelen vurgunla hackerların 448.000 dolarlık bir dolandırıcılık yaptığı ortaya çıkıyor.

Uzmanlar, hacklere karşı önlem nasıl alınabilineceğine dair yatırımcıları sıkça uyarıyor. Özellikle bilinmeyen kaynaklardan gelen linklere tıklanılmaması gerektiğini, ilgili servis sağlayıcının linkinin doğruluğunu ilgili servis sağlayıcının resmi platformlarından doğrulamanın önemini ve yatırımcıların cüzdanlarını bilmedikleri web sitelerine bağlamaması gerektiğini vurguluyor. Örneğin, NFT koleksiyonları tutan bir platform io uzantısı ile bitiyorsa bunun sahte bir kopyası oluşturulabilir ve lo ile bitebilir. Eğer bu gözden kaçarsa ilgili kopya web sitesine giriş yapıldığı gibi hacklenme gerçekleşir ve tüm kişisel bilgiler karşı tarafa geçer.

Korunmak İçin Ne Yapmalı?

Kripto para birimleri, NFT’ler ve metaverse’ün benimsenmesi arttıkça, nasıl ki geleneksel piyasalarda dolandırıcılık faaliyetleri görülüyorsa, aynı şekilde kripto dünyasında da ne yazık ki böyle eylemler gerçekleşiyor. Ancak tüm bunlara rağmen her ne kadar kriptolar ve blockchain tabanlı diğer dijital varlıklar, geleneksel fiat birimlerinden yine de daha güvenilir olduğu belirtiliyor. Ayrıca blockchainin izlenebilir olması ile böyle faaliyetler gerçekleşse bile ilgili olayların izi de sürülebiliyor.

Yatırımcılar; kişisel finansal bilgilerini kimseyle paylaşmamalı, yüksek ödül vadeden ödül kazanma linklerine tıklamamalı ve resmi platformlardan gelen duyurular dışındaki diğer duyurulara biat etmemelidir

Read Entire Article