Ünlü On-Chain Analistinden Bitcoin için “Kuru Toz” Vurgusu

2 years ago 107

Popüler on-chain (zincir üstü) analisti Will Clemente, en büyük kripto para Bitcoin (BTC) tarihi bir dip sinyali verirken, kripto para piyasalarını çevreleyen kuru toz miktarının oldukça yüksek oranda olduğunu iddia etti.

Tarihi Dip Oluşumu

Will Clemente, haber bülteni Blockware Intelligence'ın son bölümünde yaptığı analizde, kripto para piyasalarının toplam piyasa değerine göre en büyük iki stablecoin olan Tether (USDT) ve USD Coin (USDC) piyasa değerini yakından takip ettiğini belirtti. Analist, iki stablecoin'in piyasa değerinin kripto para piyasalarının toplam piyasa değerine kıyasla düşük olmasının, sınırlı sayıda yeni alıcı olduğu anlamına geldiği için makro zirvenin yakın olabileceğini gösterdiğini söyleyerek şunları kaydettiği görülüyor:

Tersine, oran kanalın tepesine ulaşması, kripto para piyasalarının toplam piyasa değerine göre kenarda yüksek miktarda kuru toz olduğunu gösterir. Piyasalar yükseldikçe, piyasa katılımcılarının peşinden koşmaya teşvik edilme olasılığı daha yüksek olur. Ne kadar kuru toz olursa bir kıvılcımın çakmasıyla tutuşma daha yüksek olur. Geçen ay oran oldukça önemli olan yüksek kanalın zirvesine ulaştı ve o zamandan bu yana bu yana yönünü aşağı çevirmiş durumda.

Bitcoin Analizi

En büyük kripto para Bitcoin için değerlendirmede bulunan Clemente, BTC'nin geçen ay 200 günlük hareketli ortalamasından en uzak sapmalardan birine ulaştığını ve bunun önde gelen kripto paranın ayı piyasasında dibi oluşturma sürecini yarılamış olabileceğini gösterdiğini belirterek şunları not etti:

Bitcoin, 200 günlük hareketli ortalamasının yalnızca birkaç kez (< yüzde 2) bu kadar altında kaldı ve her sapmada satın alım yapmak oldukça korkutucu görünüyordu, ancak geriye dönüp bakıldığında piyasaların geçmiş diplerini gösteren aşırı sapma seviyesinin korkunç derecede görünmesi bariz bir gerçekti.

Bitcoin, yazım sırasında 2022'nin en düşük seviyesi olan 17 bin 600 doların yüzde 35 üzerinde yükselişle 23 bin 807 dolardan işlem görüyor. The Merge haberiyle yönünü yukarı çeviren en büyük altcoin Ethereum ise yıl içinde gördüğü en düşük seviye olan 993 dolardan yüzde 70'in üzerinde toparlanmayla bin 687 dolardan alınıp satılıyor.

Read Entire Article