Ünlü Profesör Uyardı! Bu Ülkede Kripto Paralar Denetime Girebilir!

2 years ago 96

Güney Afrikalı bir profesör ve yazar olan Steven Sidley yaptığı açıklamada, Kuben Naidoo'nun kripto işlemlerinin "% 90'ının" yasadışı amaçlar için kullanıldığını iddia ettiği için çağrıldığını belirtti.

ABD'deki bir meslektaşından, içeriden bilgi alan Naidoo'nun açıklamaları, diğer şeylerin yanı sıra bilgileri "claptrap" ve "balderdash" olarak adlandıran Sidley tarafından parçalandı. Naidoo'nun açıklamalarının manşetlere konu olan türden olduğunu, ancak gelişmekte olan bir endüstrinin ilerlemesini tehdit eden yanlış bilgilere dayandığını söyledi.

Temmuz ortasında bir web seminerinde konuşan Naidoo, Güney Afrika'daki kripto para birimi düzenlemelerinin yaklaşık 12-18 ay uzakta olduğunu söyledi. Her durumda, merkez bankasının kripto para birimlerini bir para biriminden ziyade varlık olarak ele alacağını belirtti ve düzenlemelerde yatırımcının korunmasına öncelik vereceğini söyledi.

Sidley Gerçekleri Ortaya Koyuyor

Güney Afrika yayını “The Daily Maverick” için bir görüş yazısında Sidley, Chainalysis'in bir raporuna atıfta bulunarak, kripto para birimi işlemlerinin sadece %0,15'inin suç unsuru içerdiğine dikkat çekti. Sidley'e göre Chainalysis, ABD'deki Federal Soruşturma Bürosu ve dünya çapındaki düzenleyici kurumlar tarafından kullanılıyor.

Buna karşılık Sidley, fiat para birimlerindeki işlemlerin %5'inin, kriptodan neredeyse elli kat daha fazla, suç işlemek için yapıldığını kaydetti.

Ayrıca, blockchain işlemlerinin halka açık doğasının, bir cezai işlemin fark edilmeden gitme olasılığını ortadan kaldırdığına dikkat çekti. Fiat suçlarında kullanılan paranın izini sürmenin genellikle daha zor olduğunu ekleyerek, birden fazla kişi ve şirketin mali manevralarını ortaya çıkaran sözde sızdırılmış Panama belgelerine dikkat çekti.

Ünlü yazar, oyun yazarı ve “Beyond Bitcoin: Decentralized Finance and the End of Banks” kitabının ortak yazarı Sidley, kripto benzeri finansal varlıkları düzenleme kararını da eleştirdi. Görünüşe göre merkez bankası, kripto varlıklarını hisse senetleri, para birimleri ve emtialar gibi daha eski finansal araçlar için hazırlanan arkaik varlık düzenlemelerine destek olmak istiyor şeklinde bir açıklamada bulundu.

Bunun yerine, kripto para birimlerinin düzenleme düşünülmeden önce yeni bir dijital varlık türü olarak tanımlanmasını savunuyor.

Naidoo’dan, AML ve KYC'yi Denetleme Önerisi

Temmuz ayında Naidoo, kripto para birimi düzenlemesinin ilk adımının kripto para birimlerini finansal bir ürün olarak ilan etmek ve onları para aklama, vergi kaçakçılığı ve terör faaliyetlerinin finansmanı için işlemlerin izleneceği Finansal İstihbarat Merkezi'nin yetkisi altına almak olduğunu söyledi.

Kripto paranın değerini yargılamanın rezerv bankasının işi olmadığını, ancak yatırımcıları riskler hakkında bilgilendirmek olduğunu söyledi. Kripto paranın bir ödeme yöntemi olarak kullanılamayacak kadar değişken olduğunu da sözlerine ekledi.

Read Entire Article