Ünlü Şarkıcı Rihanna, Metaverse Evrenine Dahil Oluyor! İşte Yeni Hamlesi

2 years ago 124
Ünlü Sanatçı Rihanna Metaverse Evrenine Dahil Oluyor! İşte Yeni Hamlesi

ABD’li ticari marka avukatı Josh Gerben’e göre, 14 Mart’ta şarkıcı ve iş kadını Rihanna, şirketinin kozmetik ve diğer ürünlerini metaverse‘de “dijital” bir biçimde sunmak için yeni bir dizi ticari marka başvurusunda bulundu.

Rihana bu hamlesiyle birlikte, L’Oréal ve Victoria’s Secret gibi birçok ünlünün ve moda dünyasında tanınan markaların izini takip ediyor.

Rihanna, Moda İmparatorluğunu Metaverse’e Taşıyor

34 yaşındaki ünlü sanatçı ve iş kadını, sadece şarkılarıyla müzik dünyasını gölgede bırakmakla kalmamış, 4 yılda 570 milyon doların üzerinde piyasa değeri elde eden bir moda şirketi kurmayı da başarmıştır.

Ancak şimdi WEB 3.0’a hakim olmayı hedefleyen sanatçı için fiziksel dünya yeterli olmadı ve moda imparatorluğunu metaverse‘e genişletmek için marka başvurusunda bulundu.

Elde edilen bilgilere göre Rihanna, FENTY markası altında “dijital” kozmetik ve saç bakım ürünleri sunacağını belirten yeni bir marka başvurusunda bulundu.

Öte yandan Rihanna bu hamlesiyle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeye yer verdi;

Yakında dijital bir dünyaya geliyoruz.

Konu ile ilgili çok fazla açıklama yapmamış olsa da, sanatçılar için metaverse girmek için en cazip seçeneklerden birinin, hem müzikal hem de sportif her türlü etkinliğin gerçekleştiği Decentraland olduğu varsayılabilir.

Öyle ki Decentraland, Mart ayında tüm Web 3.0’daki ilk moda haftasına ev sahipliği yapacak. Kullanıcılar hafta boyunca podyumda canlı sunumların keyfini çıkarabilecek ve avatarlarını giydirmek için sergilenen ürün ve aksesuarları satın alabilecekler.

Bununla birlikte, geçtiğimiz haftalarda Nike, Adidas, Reebok ve Puma gibi diğer büyük markalar da metaverse’e yatırım yaptığını açıklamıştı.

Metaverse Ünlüleri Karşılıyor

Şu anda pek çok ünlü, The Sandbox veya Decentraland’da müziklerini veya ürünlerini fiziksel olarak mağazalarına veya konserlerine gidemeyen veya sadece evlerinin rahatlığında keyfini çıkarmayı tercih eden insanlara getirmenin yeni bir yolunu arayan metaverse giriş yaptıyor.

Örneğin, 15 Mart Salı günü, aktris ve DJ Paris Hilton, South by Southwest Film Festivali (SXSW) sırasında canlı bir DJ konseri sırasında The Sandbox ile ortaklığını duyurdu ve bu da platformun yerel token’ı olan The Sandbox (SAND) fiyatının %8 artmasına neden oldu.

Rihanna, Paris Hilton veya Snoop Dogg gibi daha ünlü sanatçılar metaverse’e girmeye devam ettikçe, bu platformların kullanıcılarına daha iyi ve daha iyi sürükleyici deneyimler sunmak için büyümeye devam edebileceği anlamına geliyor.

Read Entire Article