Ünlü Stratejist Bitcoin’deki En Büyük Problemi Açıkladı!

2 years ago 98

Bitcoin (BTC) 27.000 Doların Altına Geriledi! İşte BTC ve Altcoin'lerde Son Durum

Bitcoin (BTC) yeniden ivme kazanmaya çalışırken, önde gelen bir analist bugünlerde BTC'nin karşı karşıya olduğu en büyük problemi ortaya koydu.

Anlatı ve İmaj Sorunu: Enflasyon

Tanınmış analist Jim Bianco, Bitcoin'in son zamanlarda anlatı ve imaj sorunu yaşadığını iddia ediyor. Yakın tarihli bir Twitter paylaşımında, önde gelen analist, Bitcoin'in enflasyondan korunma olarak başarısız olmasının ardından bir anlatı sorunu ortaya çıktığını belirtti. Yatırım uzmanı, Bitcoin'in son altı aydır S&P 500 ve Nasdaq ile adım adım işlem gördüğünü kaydetti. Bu yüksek korelasyon, hala devam ediyor. Kaldıraç savaşlarına işaret eden analist, Fed'in faiz artırımları ve yüksek enflasyonun sarstığı ortamda, Bitcoin'in asıl misyonunu yerine getiremediğinden dolayı prestijini kaybettiğine inanıyor.

 .

Bitcoin, geçmişte Federal Rezerv'in piyasayı paraya boğduğu gevşek para politikasından büyük oranda nemalandı. Risk varlıkları düşük faiz oranlarından ve niceliksel genişlemeden yararlanma eğilimindedir. Analiste göre,  Fed'in niceliksel sıkılaştırmasını açıklaması da Bitcoin için büyük bir sorun.  Bitcoin, son zamanlarda on yıldan fazla bir sürenin en kötü çeyreğini kaydetti. Bitcoin ile yüksek düzeyde bir korelasyona sahip olan  Nasdaq ise 2008'den bu yana en kötü çeyreğini kaydetti. 2022'de Bitcoin, ekonomik kargaşa sırasında güvenli liman olmayı başaramadı. Bu da lider  kripto para biriminin aslında enflosyana karşı işlevsiz olduğu varsayımını doğruluyor. Mayıs ayında, ABD'nin önde gelen bankacılık kurumlarından biri olan Bank of America, Bitcoin'in uygun bir portföy çeşitlendiricisi olmadığını, çünkü hisse senetleriyle birlikte performans gösterme eğiliminde olduğunu belirtti. Bu nedenle, Bitcoin enflasyondan korunma işlevi göremez. Bitcoin, rekor seviyesinden % 70 oranında düştü.

Risk, Devam Ediyor!

Kripto para piyasasında meydana gelen son düşüşler, birçok yatırımcıyı sarstı. Yüksek enflasyon endişesi ve faiz artırımlarına bir de niceliksel sıkılaştırma eklenince, yatırımcılar risk teşkil eden varlıklardan uzaklaşmaya başladı. Bu noktada, Bitcoin (BTC) ve hisse senetleri büyük darbe aldı. Fed, geçtiğimiz haftalardayaptığı açıklamalarda mevcut para politikasını devam ettireceğinin sinyallerini verirken yüksek enflasyonu en büyük tehdit olarak nitelendirdi.

ABD’nin gündeminde ise resesyon riski var. Yavaşlayan ekonomik büyüme konusunda endişeler artarken, birçok kurum resesyon tehlikesini dile getirdi. Enerji fiyatları yüksek seyrederken, Rusya ve Batı arasındaki gerginlik giderek daha da derinleşiyor. Bu bağlamda, Bitcoin fiyatı daha da düşük seviyelere gerileyebilir.

Read Entire Article